Menu
Alleen Pinkster gaf Turkije kans

Alleen Pinkster gaf Turkije kans

De laatste wedstrijden in groep A zijn gespeeld. Euro 2008 neemt afscheid van gastland Zwitserland en Tsjechië. En daar had bijna geen enkele deelnemer in de Ajax EK-pool op gerekend.

Oud-Ajacied Zdenek Grygera troost zijn doelman Petr Cech, die de bal bij een 2-1-voorsprong voor Tsjechië door zijn handen liet glippen. Turkije profiteerde en scoorde daarna nogmaals. Oud-Ajacied Zdenek Grygera troost zijn doelman Petr Cech, die de bal bij een 2-1-voorsprong voor Tsjechië door zijn handen liet glippen. Turkije profiteerde en scoorde daarna nogmaals.

Alleen David Endt had uit de wedstrijden van zondagavond nog twee punten weten te slepen. Hij voorspelde als enige winst voor Zwitserland. Meerdere deelnemers hadden de Zwitsers ook door naar de kwartfinale, maar alleen Herman Pinkster schatte in dat Turkije een ronde verder zou komen. Daar was wel enige aarzeling aan vooraf gegaan, getuige de doorgehaalde naam van Tsjechië. De kwartfinalisten mochten in de Ajax EK-pool apart worden gekozen. Het hoefde niet te stroken met de eerder ingevulde uitslagen. Toch koos bijna iedereen ervoor wel die weg te gaan.

Vanavond weer nieuwe kansen, al verwacht niemand dat Duitsland sneuvelt. Alleen David Endt heeft de burenruzie Duitsland - Oostenrijk op 1-1, alle andere deelnemers zien winst voor Duitsland weggelegd en daarmee ook plaatsing. Alleen Endt laat onze oosterburen stranden en alleen Simon Tahamata ziet Leo Beenhakker stunten ten koste van Kroatië. Maar alle anderen schatten 'gewoon' dat Kroatië en Duitsland de kwartfinale binnenwandelen. Kroatië is al zeker, Duitsland moet Oostenrijk 'nog even' kloppen.

In de tussenstand is bijna niets veranderd. Alleen David Endt schreef, zoals al vermeld, twee punten bij en springt daardoor weer over Tahamata heen in puntenaantal.

De tussenstand:

1. Fons Groenendijk 35 punten
2. Erik Heyblok en Gregory van der Wiel 27 punten
4. Urby Emanuelson 26 punten
5. Sjaak Swart/Heini Otto 24
6. Robin Pronk 19 punten
7. Henri van der Aat 18 punten
8. Herman Pinkster 17 punten
9. David Endt 15 punten
10. Simon Tahamata 14 punten

FOTO: PROSHOTS/STANLEY GONTHA