Menu
'Alles geven in de laatste vier duels'

'Alles geven in de laatste vier duels'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Joël Veltman, Vaclav Cerny en Merel van Dongen wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Joël Veltman.

Veel mensen zeggen dat wij in de titelstrijd een makkelijker programma hebben dan PSV. Maar ik denk dat wij ook nog wel een aardig programma hebben als je de resterende wedstrijden ziet. Zo komt FC Utrecht komend weekend op bezoek in de ArenA. Die ploeg doet het dit seizoen gewoon goed. Daarna gaan we op bezoek in sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion vallen vrijwel altijd veel doelpunten. En vervolgens krijgen we dan nog FC Twente-thuis en De Graafschap-uit.

Vertrouwen
Als je dat schema vergelijkt met dat van PSV, dan denk ik dat wij misschien wel een lastiger programma hebben in de laatste vier wedstrijden. Maar we staan twee punten voor op PSV dus dat moeten we vasthouden. Als we in de resterende vier wedstrijden blijven winnen, dan worden we kampioen. Zo simpel is het. Maar we moeten wel alles blijven geven tot het allerlaatste duel. Ik verwacht niet dat we in de laatste vier wedstrijden nog punten gaan verspelen. Ik heb vertrouwen in een goede afloop.

Als we de titelstrijd op een succesvolle wijze afsluiten dan zal de ontlading uiteraard groot zijn. Ik ben bij Ajax twee keer kampioen geworden. Dat was in 2013 en 2014. In het seizoen 2012-2013 speelde ik niet veel, want toen was Toby Alderweireld er nog. Het seizoen erna raakte ik snel geblesseerd tijdens een wedstrijd met Jong Ajax tegen Telstar. Daardoor kwam ik uiteindelijk zeven weken niet in actie. Daarna heb ik wel alles gespeeld. Op bezoek bij Heracles Almelo werden we vervolgens kampioen. Als voetballer werk je het hele jaar om kampioen te worden. De ontlading is dan ook enorm wanneer het daadwerkelijk zover is. Een prachtig gevoel.

Terug naar afgelopen weekend. Dankzij de zege op Cambuur behielden we onze voorsprong op PSV. We hadden het zaterdagavond niet makkelijk in Friesland. Met name voor rust was het lastig. Al heeft Cambuur uiteindelijk niet veel kansen gehad. Maar doordat we de voorsprong na de goal van Davy Klaassen niet verdubbelden, kon de bal voor Cambuur nog altijd een keer goed vallen. Met die 0-1 tussenstand op het scorebord was het daardoor wel even stressen in de slotfase. We moesten de nul zien te houden. De opluchting en blijdschap was daarom ook groot na het laatste fluitsignaal.

Oranje
Dan nog even iets over Oranje. Ik ben erg blij dat ik eind vorige maand weer twee hele wedstrijden in het Nederlands elftal heb gespeeld. Over de wedstrijd tegen Frankrijk was ik niet tevreden, tegen Engeland ging het daarentegen al stukken beter. Aan die laatste interland bewaar ik goede herinneringen. Na de wedstrijden tegen Frankrijk en Engeland staat de teller voor mij nu op 10 interlands. Hopelijk komen er nog veel wedstrijden in het shirt van Oranje bij.