Menu
'Alles geven tegen Anderlecht'

'Alles geven tegen Anderlecht'

Ajax staat met een been in de achtste finales van de UEFA Europa League. Na de 0-3 zege in België lijkt de return in Amsterdam donderdagavond een formaliteit. Toch zijn Frank de Boer en Jan Vertonghen waakzaam voor onderschatting. Woensdagmiddag blikte het Ajax-duo vooruit.

Vlak voordat De Boer Vertonghen de persruimte van de Amsterdam ArenA betreden, worden er snel nog wat laatste microfoontests uitgevoerd. ,,Test, test, één, twee.’’ De camera’s staan gereed, de Europa League Match Press kits liggen klaar. Uiteraard in het Engels. De afgevaardigden van de UEFA staan klaar en de journalisten nemen, een dag voor Ajax - Anderlecht, plaats voor de gebruikelijke persconferentie.

Donderdagavond speelt Ajax de return van de Europa League-wedstrijd tegen RSC Anderlecht. De eerste wedstrijd van het tweeluik won Ajax vorige week met 3-0. De uitgangspositie van Ajax is daarom ideaal. Ook al omdat de selectie volledig fit is. Toch vindt Jan Vertonghen dat de Belgische tegenstander niet onderschat mag worden. ,,Weinig mensen hadden verwacht dat wij met 3-0 zouden winnen’’, zegt hij terugblikkend op het duel in Brussel. ,,Zij willen nu zéker iets rechtzetten. Wij moeten op onze hoede zijn. Anderlecht blijft een goed team met uitzonderlijke spelers.’’

Jan Vertonghen heeft liefst zeventig kaarten voor zijn vrienden aangeschaft. Jan Vertonghen heeft liefst zeventig kaarten voor zijn vrienden aangeschaft.

Ook Frank de Boer verwacht een zeer gedreven tegenstander en is waakzaam. ,,Anderlecht is natuurlijk een fantastische tegenstander. Wij moeten heel gefocust en geconcentreerd zijn en een goed gevoel overhouden richting de topper tegen PSV aanstaande zondag. Dit is weer een wedstrijd waarin je álles moet geven. Pas na het laatste fluitsignaal focussen we ons op de volgende wedstrijd.’’

Anderlecht heeft een dag voor de returnwedstrijd met een tegenvaller te maken. De kampioen van België speelt donderdagavond zonder Mbark Boussoufa. De voormalig jeugdspeler van Ajax is ziek en mist het duel in Amsterdam. ,,Boussoufa is een van hun belangrijkste spelers’’, zegt Vertonghen. ,,Ik ben er niet al te rouwig om, maar ze hebben veel spelers die zijn plek goed kunnen invullen.’’

Vertonghen heeft in aanloop naar de wedstrijd met Anderlecht even contact gehad met Romelu Lukaku. ,,Ik heb per sms contact met Romelu gehad. Ik hou er namelijk zelf niet van als mensen mij in zo’n situatie bellen. Het was gewoon zakelijk contact’’, zegt hij al lachend.

Voor de wedstrijd tegen Anderlecht zullen er heel wat bekenden van Vertonghen op de tribune zitten. De Ajacied heeft zeventig kaarten voor zijn vrienden aangeschaft. Enkele vrienden, die ook Anderlecht-supporters zijn, wilden na de 3-0 nederlaag voor Anderlecht niet meer naar de return in Amsterdam. Maar voor Vertonghen geldt een 'niet goed, géén geld terug garantie'. ,,Ik zei resoluut 'nee', ze moeten gewoon komen’’, zegt de goedlachse Belg.

Na de wedstrijd tegen Anderlecht kan Ajax zich direct richten op de belangrijke competitiewedstrijd tegen PSV aanstaande zondag. Op de vraag of Vertonghen graag Anderlecht of PSV klopt, antwoordt hij: ,,Tegen Anderlecht zou ik dan 1-0 of 1-1 willen spelen, maar ik klop het liefst PSV’’, waarna hij snel toevoegt: ,,Maar ik wil natuurlijk wel door in de Europa League, da's logisch.’’

De Europa League-wedstrijd tegen Anderlecht begint donderdagavond om 21:05 uur. Voor dit duel zijn nog kaarten beschikbaar. Er geldt vrije verkoop. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop

Frank de Boer beschikt over een fitte selectie in aanloop naar Ajax - Anderlecht. Frank de Boer beschikt over een fitte selectie in aanloop naar Ajax - Anderlecht.
In de ochtend werkten de Ajacieden een lange training af. In de ochtend werkten de Ajacieden een lange training af.
Aras Özbiliz en Miralem Sulejmani proberen Siem de Jong te stoppen in een partijvorm. Aras Özbiliz en Miralem Sulejmani proberen Siem de Jong te stoppen in een partijvorm.