Menu
Alles in het teken van Vitesse

Alles in het teken van Vitesse

Bij Ajax staat momenteel alles in het teken van Vitesse. De club uit Arnhem is eind januari twee keer op rij de tegenstander. Na de competitiewedstrijd van aanstaande zondag in Arnhem volgt vier dagen later de bekerwedstrijd tegen Vitesse (in Emmen).

Daags na de rentree van Nicolai Boilesen trainde de Deen donderdag weer met Jong Ajax mee. Hij had de eerste groepstraining met Ajax 1 goed doorstaan en werkt hard verder aan het herstel van zijn hamstringblessure.

Bij de training van Ajax stond donderdag alles in het teken van Vitesse. Drie dagen voor de ontmoeting met de nummer 5 van de Eredivisie trainde Ajax opnieuw in het adidas miCoach Performance Centre. In de overdekte opblaashal draaiden de aanvallers, middenvelders en verdedigers ieder hun eigen programma. Zo kregen de verdedigers extra aandacht van Frank de Boer, had Hennie Spijkerman oog voor de middenvelders en coachte Dennis Bergkamp de aanvallers.

Met name de training van de aanvallers was het bekijken waard. In hoog tempo werden de vier potentiële spitsen van Ajax in stelling gebracht. Van achteruit of van de zijkant. Ryan Babel, Danny Hoesen, Siem de Jong en Kolbeinn Sigthórsson doken beurtelings voor Kenneth Vermeer of Jasper Cillessen. Met name de lange passes van achteruit werden door Sigthórsson met soms spectaculaire aannames in de lucht beantwoord. Als een ware 'karate kid' (zoals Cillessen hem toeriep) plukte hij de bal uit de lucht om hem vervolgens richting doel te lanceren. Of hij er zondag tegen Vitesse alweer bij zal zijn, is nog de vraag. Wellicht dat Frank de Boer het antwoord vrijdag al kan geven tijdens de persconferentie.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Daley Blind met zijn collega-verdedigers Joël Veltman en Toby Alderweireld (rug). Daley Blind met zijn collega-verdedigers Joël Veltman en Toby Alderweireld (rug).