Menu
Alles kan op de Ajax Open Dag

Alles kan op de Ajax Open Dag

Ieder jaar is de spelerspresentatie het hoogtepunt van de Open Dag. Voor de fans begon pas daarna het grote werk, bij de handtekeningensessie. Al is anno 2015 een selfie een waardevoller collecter's item voor de jeugd.

Een klein moment van verbijstering maakt zich meester van Jairo Riedewald als een jonge Ajax-fan een iPad voor hem legt, en vraagt die te signeren. ,,Weet je het zeker”, reageert de linksbenige verdediger tegen de 8-jarige Rick uit Varsseveld. Als die vervolgens instemmend knikt, zet Riedewald zijn (aanvankelijke) twijfel opzij.

Het paste bij een middag waarop alles kon. Of het nu schoenen, rugzakken, mobiele telefoons of posters waren; de Ajacieden werden gevraagd werkelijk alles te signeren. Veruit het populairst waren echter de selfies. Om (te) lange wachtrijen te voorkomen, werden fans door beveiligers gesommeerd alvast hun telefoons in de aanslag te nemen.

Drukte van belang
De selectie en technische staf waren verdeeld over negen tenten. Het drukst was het bij de stand van Frank de Boer, Riechedly Bazoer en keeper Andre Onana. ,,Nee, ik ben nog niet moe”, antwoordde De Boer desgevraagd. ,,Het gaat heel makkelijk. Zoiets voor onze fans doen, is nooit een probleem.”

Ook de overige Ajacieden toonden zich onvermoeibaar. Riedewald constateerde dat zijn populariteit groeiende is. ,,Gelukkig maar, dat is natuurlijk wel de bedoeling”, grijnsde de Ajax-verdediger.

Even verderop liep de tweeling Jordy en Jasper uit Vianen met een grote glimlach weg. Door Jasper Cillessen kon hun dag niet meer stuk. ,,Jasper is gewoon een heel goede keeper”, riepen de broers in koor. ,,Vorig jaar deed hij het op het WK ook heel goed.”

Helaas zat er ook een keerzijde aan de drukte bij het handtekeningen jagen. Niet iedereen kon tevreden worden gesteld. De speaker verzocht de fans na halfvijf niet meer in een wachtrij plaats te nemen. Hun moment komt ongetwijfeld later.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Selfies bleken geliefd, ook bij Amin Younes.
Selfies bleken geliefd, ook bij Amin Younes.
Frank de Boer was onvermoeibaar.
Frank de Boer was onvermoeibaar.
Riedewald merkt dat zijn populariteit groeiende is.
Riedewald merkt dat zijn populariteit groeiende is.