Menu
'Alles om mij heen heeft met Ajax te maken'

'Alles om mij heen heeft met Ajax te maken'

Supporters zijn er in alle soorten en maten. Iedereen beleeft Ajax op zijn eigen manier. In de Ajax-media komen de supporters aan het woord over hún Ajax. In deze aflevering vertelt Veerle de Boer wat Ajax voor haar betekent.

Veerle de Boer. Veerle de Boer.

Supporter: Veerle de Boer
Leeftijd: 15 jaar
Woonplaats: Uitwijk
Seizoenkaarthouder? Nee, helaas mag ik van mijn vader niet elke wedstrijd met de trein naar het stadion. Ik probeer zo vaak mogelijk naar het stadion te gaan. Ik zit bij voorkeur op de tribune achter de dug-out. Daar heb ik dan een mooi overzicht.
Fan van Ajax sinds:
,,Ik ben fan vanaf het moment dat ik op voetbal ben gegaan. Ik was toen 5 of 6 jaar. Mijn vader heeft in Amsterdam gestudeerd en is een groot fan van Ajax. Hij heeft me op jonge leeftijd een Ajax-shirt gegeven. Vanaf dat moment was ik verkocht. Ajax is een mooie club die echt in mijn hart zit. Wanneer ze verliezen, ben ik niet te genieten. Gelukkig houdt mijn omgeving er rekening mee."
Met wie kijk je naar de wedstrijden van Ajax:
,,Ik beluister de competitiewedstrijden altijd afgezonderd op mijn kamer op de radio. Bij een belangrijke wedstrijd luistert mijn zusje ook mee. Op de radio is de wedstrijd extra spannend. Je voelt dan de adrenaline door je lichaam gaan. Wanneer ik op zondag ergens heen moet, neem ik altijd mijn radiootje mee. ’s Avonds kijk ik de samenvattingen bij Studio Sport. Wanneer Ajax Europees voetbal speelt, blijf ik er voor thuis zodat ik de hele wedstrijd op de televisie kan zien."
Mooiste Ajax-moment:
,,Dat is voor mij een persoonlijk moment. Vorig jaar heb ik een nacht in hetzelfde hotel als Ajax geslapen tijdens het trainingskamp in De Lutte. Dat was een geweldige ervaring. Ik ben met de spelers op de foto geweest en heb alle handtekeningen verzameld. Ik heb ’s nachts niet kunnen slapen, omdat ik zo dichtbij de spelers was."
Mooiste Ajax-doelpunt:
,,De hakbal van Rafael van der Vaart tegen Feyenoord. Om zo’n doelpunt te maken, moet je een heel goede techniek hebben. Daarbij was het doelpunt extra bijzonder omdat het tegen Feyenoord was."
Favoriete Ajax-speler op dit moment:
,,Luis Suarez en Siem de Jong. Suarez is natuurlijk fantastisch in zijn balbehandeling. Ik ben zelf ook een buitenspeler en probeer dan ook veel van hem te leren. Van Siem de Jong heb ik hoge verwachtingen. Ik denk dat hij net zo goed kan worden als Wesley Sneijder. Ik heb hem tijdens zijn debuut tegen Kozakken Boys zien spelen en was direct onder de indruk. Vanaf dat moment ben ik hem extra gaan volgen."
Favoriete Ajax-speler uit de historie:
,,Wesley Sneijder. Dat is een echt vechtertje. Hij heeft een geweldige techniek en een goed spelinzicht. Hij loopt altijd waar hij moet zijn. Vroeger was hij altijd aan het praten tegen de scheidsrechter, maar dat heeft hij afgeleerd. Hij is daarin enorm gegroeid."
Favoriete club naast Ajax:
,,Real Madrid, omdat Sneijder daar nu speelt. Ik probeer op de televisie altijd de hoogtepunten van de wedstrijden van Real Madrid te kijken. De Champions Leaguewedstrijden probeer ik altijd live te zien. Vroeger was Heerenveen mijn tweede favoriete ploeg. Ik ben zelf half-Fries en daarbij schijnt de sfeer in het stadion fantastisch te zijn."
Ajax is voor mij...
,,Mijn leven. De club past helemaal bij mij. Alles om mij heen heeft met Ajax te maken. Zo draag ik altijd mijn Ajax-armbandje, dat is heilig."