Menu
'Alles op alles zetten om EK te winnen'

'Alles op alles zetten om EK te winnen'

KNVB-coach Aron Winter heeft vier Ajacieden geselecteerd voor het Europees kampioenschap voor spelers onder 19 jaar. Naast Abdelhak Nouri, Damon Mirani en Leeroy Owusu completeert Terry Lartey Sanniez het kwartet Ajacieden dat in Griekenland op jacht gaat naar de Europese titel. Dinsdag staat de eerste wedstrijd tegen Rusland op het programma.

Voor Lartey Sanniez was het in eerste instantie wel even afwachten of hij bij de selectie zou zitten: ,,Ik zat lang in spanning of ik er wel bij zou zitten. Toen ik hoorde dat het definitief was, was ik natuurlijk blij. Een Europees Kampioenschap is geweldig om mee te maken. We zitten nu op een leuke plek, het is mooi weer en iets minder benauwd dan de afgelopen dagen in Nederland. Bovendien heerst er een leuke sfeer hier. Van de financiële crisis merk ik verder weinig.” En dan met een lach: ,,Al heb ik voor de zekerheid wel genoeg geld gepind."

Lartey Sanniez begon vorig jaar in Ajax A1, maar maakte na de winter vooral zijn opwachting in Jong Ajax. De verdediger speelt het liefst centraal, maar kan ook op de backpositie uit de voeten: ,,Ik richt me bij het Nederlands Elftal op de centrale positie, daar kom ik het best tot m'n recht. Maar als de coach me op de back nodig heeft is dat ook geen probleem. Daar heb ik tenslotte vaak genoeg gespeeld."

Enkele teamgenoten, zoals Donny van de Beek, Mauro Savastano en Vaclav Cerny, zijn nu met Ajax 1 op trainingskamp naar Oostenrijk. Was Lartey Sanniez ook niet liever met het eerste elftal meegegaan? ,,Dat was natuurlijk ook heel erg mooi geweest, maar ik wist vooraf waar m'n kansen lagen. Die lagen bij Oranje onder 19. Prachtig om dit mee te maken."

Veel ervaring
,,Ondanks dat niet iedereen erbij is, hebben we veel goede spelers. Ik denk niet dat we nu een slechter team hebben. Er zit veel ervaring in de ploeg. Voetballend zijn we heel goed en aanvallend kunnen we veel brengen. In de spelhervattingen zullen we onze kansen moeten gaan benutten." Lartey Sanniez is niet bang dat het hete weer in Griekenland een negatieve factor gaat zijn: ,,De afgelopen week was het al heel heet in Nederland, dus we zijn er eigenlijk al aan gewend."

Met Rusland, Spanje en Duitsland treft Oranje drie zware tegenstanders in de poulefase. Voor Lartey Sanniez geen reden om bij de pakken neer te zitten: ,,Natuurlijk wordt het zwaar, maar we zullen er vol voor gaan. Ik ga altijd voor de winst, dus ik ga nu niet zeggen dat het al mooi zou zijn wanneer we de poulefase overleven. Ik denk dat we dit toernooi kunnen winnen, zeker."

Na het Europees Kampioenschap zal de Ajacied, die onlangs zijn eerste profcontract tekende, zich weer melden bij Jong Ajax: ,,Misschien krijg ik eerst nog een paar dagen vrij, maar daarna sluit ik weer aan bij de selectie van Jong Ajax. Ik hoop dit seizoen op veel speelminuten en een stabiel seizoen te draaien. Wie weet wat er dan nog komt, alles meer is mooi meegenomen. Maar eerst richt ik me nu op dit Europese toernooi. We zetten alles op alles om het EK te winnen."

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees