Menu
Alles op goal!

Alles op goal!

Voor de Ajacieden die donderdagavond tegen Willem II wonnen, was de ochtendtraining vrijdag snel voorbij. De overigen bekwaamden zich onder de bezielende leiding van Gerard van der Lem in het afronden op doel.

Na wat loopoefeningen mochten de tien die gisteren negentig minuten in actie kwamen (Rosales bleef binnen) na een halfuur weer de kleedkamer opzoeken. Gezamenlijk liep het stel, inclusief keeper Hans Vonk, van het veld. De overige tien meldden zich bij Gerard van der Lem die de rest van de training voor zijn rekening nam.

Eerst werd een korte partijvorm gedaan zonder keepers, zodat Lobont en Stekelenburg zich ook in de duels mochten storten, zonder hun handen te gebruiken. Eén van elk team van vijf stond buiten de lijnen en mocht de bal slechts een keer raken.

Het grootste gedeelte van de training bestond uit het afronden op doel. Eerst werd rustig ingeschoten op de twee doelmannen. Rustig vlogen de ballen, als ze niet werden tegengehouden, links en rechts in de kruising. Een enkele inzet vloog over het hek van het trainingsveld.

Daarna werd het serieus. De Ajacieden moesten om een pylon lopen, kregen een bal aangespeeld net buiten het zestienmetergebied, en moesten in een keer afronden. ,,En alles op goal, hè", gaf Van der Lem de spelers mee. Fred Grim hield voor de keepers bij hoeveel ballen ieder van hen doorliet, de spelers moesten zelf hun aantal goals bijhouden. ,,Hé Daan! Je vergeet wat!", riep Van der Lem naar De Ridder toen hij liever de bal inschoot dan goed om de pylon te rennen. ,,Jij, gluiperd", voegde de assistent eraan toe. De Ridder kon erom lachen, want zijn inzet krulde fraai in het net. Aangezien de Ajacieden vol moesten sprinten om om de pylon heen te lopen, sloeg de vermoeidheid al snel toe. Van der Lem was toegeeflijk en plaatste de pylon iets dichter bij het doel. Ook bleek hij over veel vertrouwen in zijn spelers te beschikken. Na afloop van de oefening vroeg hij ieder hoeveel maal zij een van de keepers hadden gepasseerd. De meesten hadden toch wel drie of vier doelpunten gemaakt. ,,Vijf", antwoordde Anastasiou vol overtuiging. ,,Ja, we hebben een winnaar! Janus heeft gewonnen!", riep Van der Lem enthousiast, waarop hij de armen van de Griek pakte en ze ten teken van overwinning in de lucht hield.

De selectie traint zaterdag nog één keer, voordat zondag de topper tegen AZ gespeeld zal worden.