Menu

Alles over de Champions League

Ajax speelde ruim vier jaar geleden de laatste wedstrijd op het hoogste Europese platform. Op 9 december 1998, in de laatste groepswedstrijd, kwamen de Amsterdammers in actie tegen FC Porto, dat met 3-0 won. Ajax bleef dat jaar steken in de poule. Vorig jaar strandde het team van Co Adriaanse in de voorronde tegen Celtic. Maar vanaf 17 september 2002 gaat het weer beginnen. Ajax is terug op het hoogste internationale platform. Alles over de tegenstanders, het programma en de kaartverkoop vind je hier.

Olympique Lyonnais

Ajax opent de poulewedstrijden tegen Olympique Lyonnais. Bij deze club speelt Ronald Koemans oud-pupil Mahamadou Diarra, die deze zomer van Vitesse overstapte naar Lyon.

Olympique werd afgelopen seizoen voor het eerst in zijn historie kampioen van Frankrijk en plaatste zich daardoor voor de derde maal voor het hoogste Europese toernooi.

Het was lang geleden dat de ploeg succesvol was. De vorige succesperiode dateert van midden jaren zestig tot begin jaren zeventig, toen drie keer de Franse beker werd gewonnen.

Lees meer >>

Internazionale FC

Wie kent de Italiaanse oponent van Ajax niet? Inter kwam de afgelopen weken vooral in het nieuws vanwege de transfer van Ronaldo. Maar de club van trainer Hector Cuper kocht zelf ook goed in door Cannavaro van Parma en Crespo van Lazio Roma over te nemen. Overigens wacht Internazionale al twaalf jaar op de dertiende landstitel. Vorig jaar was dat zelfs belangrijker dan de UEFA Cup, maar de voormalige club van Ajacied Aron Winter greep naast beide prijzen.

Lees meer >>

Rosenborg BK

Op 1800 kilometer van Amsterdam ligt Trondheim, de thuishaven van Rosenborg Ballklub. Deze ploeg kwalificeerde zich voor het achtste achtereenvolgende jaar voor de Champions League. Ajacied André Bergdølmo speelde vier jaar voor deze Noorse kampioenenploeg, waarvan Harald Brattbakk de bekendste speler is.

Lees meer >>

Programma Champions League:

Dinsdag 17 september Ajax-Ol. Lyon 2-1
Rosenborg-Inter 2-2

Woensdag 25 september Inter-Ajax 1-0.
Lyon-Rosenborg 5-0

Woensdag 2 oktober Rosenborg-Ajax: 0-0
Inter-Lyon: 1-2

Dinsdag 22 oktober Ajax-Rosenborg, 1-1.
Lyon-Inter: 3-3

Woensdag 30 oktober Ol. Lyon-Ajax, 0-2.
Inter - Rosenborg: 3-0.

Dinsdag 12 november Ajax-Inter, 20:45 uur.
Rosenborg - Lyon. 20.45 uur.

Stand in poule D:
1. Inter 5- 8 (10- 7)
2. AJAX 5- 8 ( 5- 3)
3. Olympique Lyon 5- 7 (11- 8)
4. Rosenborg BK 5- 3 ( 3-11)