Menu

Alles over het Amsterdam Tournament

Ook dit jaar bereiden vier Europese voetbalgrootmachten zich tijdens het Amsterdam Tournament voor op het nieuwe seizoen. Naast Ajax reizen Liverpool, AC Milan en Valencia naar de Arena om hun kunsten te vertonen. De succesformaties bestrijden elkaar in vier wedstrijden, verdeeld over twee avonden. Wie wordt dit jaar de opvolger van Lazio Roma (1999) en Barcelona (2000) als winnaar van dit evenement?

Het Amsterdam Tournament kent zijn oorsprong in het Amsterdam-700-toernooi, dat aan het begin van het seizoen werd gespeeld. In 1975 werd dit evenement voor het eerst georganiseerd door wijlen Jack van Zanten, bij de viering van het 700-jarig bestaan van de stad Amsterdam. Het tweedaagse toernooi fungeerde sindsdien als graadmeter voor hoe Ajax er vlak voor de seizoenstart voor staat.

Ajax Over de eerste deelnemer Ajax hoeven we u eigenlijk niets meer te vertellen. Ajax staat voor aanvallend en goed verzorgd voetbal, waarbij de jeugd alle kansen krijgt. Iedereen hoopt dat de stijgende lijn die vorig seizoen werd ingezet, kan worden voortgezet. Vorig jaar werd Ajax tijdens het Tournament knap tweede, met Barcelona nog voor zich.

Liverpool Liverpool, met oud-Ajacied Jari Litmanen in de gelederen, is de meest succesvolle club in Engeland. Het clublied van Liverpool 'You'll never walk alone' is waarschijnlijk het beroemdste clublied ter wereld. In de loop der jaren is dit overgenomen door menig andere vereniging. Speciaal voor de bezoekers van het Amsterdam Tournament, zingt Gerry Marsden, de oorspronkelijke zanger, het lied live in de Arena op de eerste dag van het tournament, donderdag 26 juli.

AC Milan Deze club uit Noord-Italië werd in Nederland vooral bekend vanwege de gouden jaren waarin het supertrio Van Basten, Rijkaard en Gullit de wereld veroverde. AC Milan kwam in totaal tot zestien landskampioenschappen en zeven Europa Cups. Paolo Maldini is al zeventien jaar boegbeeld van deze topclub.

Valencia Vooral de laatste jaren is Valencia met een enorme opmars bezig. In 2000 speelde het zelfs de ChampionsLeaguefinale. De Spaanse ploeg, met Spaans international Mendieta in de gelederen, wordt een vertrouwd gezicht in de Europese top. Ook dit jaar zal het met andere Spaanse toppers als Real Madrid en Barcelona om het nationale kampioenschap strijden.

Programma Donderdag 26 juli 19.00 uur: AFC Ajax - AC Milan Donderdag 26 juli 21.15 uur: Valencia - Liverpool Zaterdag 28 juli 18.30 uur: Valencia - AC Milan Zaterdag 28 juli 20.45 uur: AFC Ajax - Liverpool

Kaartjes voor dit Amsterdam Tournement kunt u kopen bij de ruim 800 verkooppunten van Ticketbox. Kijk op meer informatie bij de kaartverkoop.