Menu

'Alles wat we in Amsterdam halen, is meegenomen'

Dat Club Brugge de Champions League haalde, werd in Belgiƫ al gezien als een wonder. Het 'grote' Borussia Dortmund werd echter uitgeschakeld in de voorronde en na de eerste wedstrijd in het miljoenenbal tegen Celta de Vigo (1-1) wacht woensdag Ajax. Brugge neemt bij monde van de Noorse trainer Trond Sollied alvast een bescheiden positie in. ,,Alles wat we in Amsterdam halen, is meegenomen.''

Sollied werkte zijn laatste training op Belgische bodem achter gesloten deuren af. Brugge kampt met een stortvloed aan blessures. De geschorste aanvallers Martens en Mendoza zijn er woensdag niet bij. Daarnaast is Stoica geblesseerd. Het meespelen van verdedigers De Cock en Rozehnal is twijfelachtig.

Door alle tegenslag is Brugge genoodzaakt om in een defensieve variant aan te treden tegen de Amsterdamse ploeg. Normaal opteert Sollied voor een driepersoonsaanval. In de praktijk zal de Noor Saeternes woensdag de enige aanvaller zijn. De fysiek sterke Gert Verheyen zal hem in balbezit ondersteunen. De Servische aankoop Gvozdenovic, gehaald als linkerspits, speelt op het middenveld. Hij maakte zaterdag tegen Beveren (3-0-winst) pas voor het eerst zijn opwachting bij Club Brugge.

Ondanks alle personele problemen, maakt Sollied zich nog niet al te druk. ,,Pas vanaf dinsdag richten we ons op Ajax. Ik heb ze zelf nog niet zien spelen, maar denk dat Celta de Vigo een technischer ploeg is. Ajax is een grote ploeg, met een fantastisch verleden, dat ze vast zullen willen houden. Het is aan ons om de groep, die nu heel close is, ook na woensdag close te houden. De tweede plaats is ons doel, maar ik zou ook niet ontevreden zijn als we uiteindelijk derde worden en daardoor doorstromen naar de UEFA Cup'', aldus de Noor.

Bron: ANP