Menu
Almere City opnieuw te sterk voor Ajax C1

Almere City opnieuw te sterk voor Ajax C1

Afgelopen zaterdag moest Ajax C1 zijn laatste poule wedstrijd van het bekertoernooi spelen tegen een geduchte tegenstander: Almere City. Ondanks dat Ajax tot tweemaal toe op voorsprong kwam trok Almere City aan het langste eind en won met 4-5.

Ajax C1 - Almere City C1 (4-5) (Beker)

Almere City staat op een goede tweede plek in de competitie en Ajax C1 had tot nu toe al tweemaal van dit team verloren. Alle reden om iets recht te zetten vandaag. In de openingsfase leek dat ook te gaan lukken. Een dominant spelend Ajax liet Almere flink achter de bal aan lopen. Na verloop van tijd nam Almere City het initiatief even over echter men hield dat niet lang vol. In de 20e min werd een aanval over rechts verplaatst naar de linkerkant waar een opkomende Connor Blöte zijn voorzet via Dani de Wit bij Mees de Wit zag komen. Hij aarzelde geen moment en schoot de bal keihard binnen. 10 minuten later was het de “Ajacied van de wedstrijd” Zian Benninga die de bal met zijn rechterbeen afkapte, met links verwoestend uithaalde van 25 meter en de bal wonderschoon in het kruis zag verdwijnen. Met dan nog vijf minuten op de klok moet je een 2-0 voorsprong tot aan de rust normaliter vast kunnen houden. Niets bleek echter minder waar want door knullig verdedigen aan Ajax zijde kwam AC binnen twee minuten op gelijke hoogte!

In de tweede helft pakte Ajax de draad weer op door in de 39e minuut te scoren. Op aangeven van Zian Benninga scoorde Mees de Wit zijn tweede doelpunt van vandaag. Deze voorsprong konden we ook niet vasthouden. In de 52e minuut werd er wederom slecht verdedigd en liet Almere City de gelijkmaker aantekenen. 8 minuten later was het weer raak voor Almere. Balverlies bij Ajax leidde de 3-4 voorsprong voor Almere City in. In de 68 minuut lag weer een persoonlijke fout ten grondslag aan de 3-5 voor Almere. In een alles of niets offensief mocht Che Nannuly vlak voor tijd zijn goaltje meepakken, 4-5.

Ajax C1 - Almere City C1 (4-5) (Beker)

1-0 '20 M. de Wit
2-0 '30 Benninga
2-1 '31
2-2 '32
3-2 '39 M. de Wit
3-3 '52
3-4 '60
3-5 '68
4-5 '70 Nannuly