Menu
'Almere was de kroon op Streetwise'

'Almere was de kroon op Streetwise'

Ajax StreetWise 2013 nadert zijn ontknoping. Op woensdag 15 mei staat de grote finale op het programma op sportcomplex de Toekomst. Het maatschappelijke project waarbij Ajax de club naar de scholen wil brengen wordt samen gedragen door de Ajax Foundation en AEGON. Simone Freling, directeur van de Ajax Foundation is blij met zo’n maatschappelijk geïnteresseerde hoofdsponsor.

Niet alleen Ajax en AEGON werken aan het scholenproject. De Ajax Foundation schakelt ook House of Sports en Sciandri in bij de uitvoering van het scholenproject en de clinics. ,,AEGON is een heel maatschappelijke sponsor, die de projecten van de Ajax Foundation omarmt. Daar zijn we ze heel dankbaar voor. Zelf houden we goed het zicht op het lesprogramma. Dat moet de normen en waarden van Ajax uitdragen.”

Voor Freling was de clinic in Almere afgelopen woensdag de kroon op dit seizoen van Ajax StreetWise. ,,De clinic werd gehouden in een wijk waar een Cruyff Court was en een Richard Krajicek Court. Bovendien waren we met tien spelers én was onze directeur marketing Edwin van der Sar aanwezig. Burgemeester Annemarie Jorritsma bracht ook een bezoek aan de clinic en zij vertelde dat het door Almere gonsde dat het zo’n mooi project was.”

De kinderen leven de hele week toe naar de sportmiddag van Ajax StreetWise. De kinderen leven de hele week toe naar de sportmiddag van Ajax StreetWise.

Almere was één van de drie steden waar het scholenproject dit jaar werd gehouden. Ook Haarlem en Hoofddorp kregen Ajax op bezoek . Het is voor het eerst dat Ajax StreetWise wat verder over de Amsterdamse stadsgrenzen heen kijkt. ,,Dat hebben we mede op advies van AEGON gedaan en dat is erg goed bevallen. We stonden helemaal achter dat idee, al zijn we in Amsterdam ook nog lang niet klaar. Bij het kiezen van de scholen kijken we wel op welke scholen de minderbedeelde kinderen zitten. Ajax is natuurlijk van iedereen, maar als je vier keer per jaar op vakantie gaat en je zit elke thuiswedstrijd met je ouders in de ArenA dan heeft het niet veel toegevoegde waarde. Op de scholen waar we komen, is het altijd een feest. Met dit programma zijn we de hele week bij het kind. Ze leven toe naar de sportmiddag waar altijd twee Ajacieden bij aanwezig zijn. Met hen doen ze dansjes en de spelers reiken de diploma’s uit.”

Freling verbaast zich na al die jaren Ajax StreetWise nog steeds over het enthousiasme van de kinderen. ,,Dat vind ik ongelooflijk. We zien de kinderen van groep 3 tot en met 8, die in twee sessies gaan sporten. Ze zijn blij en willen met iedereen op de foto. Je hoopt dat er iets van deze week blijft hangen bij ze, dat ze het mee naar huis nemen. Maar ook het enthousiasme van de huidige Ajax-selectie is mooi. Deze groep is uitermate maatschappelijk. Zonder andere spelers te kort te doen is vooral Fabian Sporkslede geweldig. Hij vroeg laatst zelfs eens 'mevrouw, wanneer mag ik weer?' Dat is toch leuk?”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst