Menu
ALS Ice Bucket Challenge: we did it!

ALS Ice Bucket Challenge: we did it!

Ajax heeft het gedaan: de ALS Ice Bucket Challenge! De gehele selectie werd woensdag met grote tonnen ijs overgoten. Een koud avontuur, allemaal om de ziekte ALS onder de aandacht te brengen. Ajax werd uitgedaagd door dj Edwin Evers en nomineert nu zelf: de gehele selectie van PSV, scheidsrechter Björn Kuipers én burgemeester Eberhard van der Laan.

Ajax steunt via de eigen Ajax Foundation al jaren de strijd tegen ALS, dus natuurlijk accepteerde de selectie de uitdaging van dj Edwin Evers. Voetballers zijn wel wat gewend natuurlijk, ook wat betreft koude weersomstandigheden op het veld, maar de Ice Bucket Challenge zorgde toch voor veel zenuwachtig gegiechel.


Niklas Moisander maakte bekend wie Ajax uitdaagt om ook mee te doen: de selectie van PSV en scheidsrechter Björn Kuipers ('zodat we voor zondag allemaal dezelfde voorbereiding hebben.') en onze eigen burgemeester Eberhart van der Laan. Of ze het doen? We houden jullie op de hoogte.

's Middags moest ook Dennis 'Iceman' Bergkamp eraan geloven. Hij was genomineerd door Christian Eriksen en nam - net als de spelers van Ajax - de uitdaging aan. Zijn genomineerden: zijn zoon, Patrick Vieira en Thierry Henry.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Opluchting: het zit erop! Opluchting: het zit erop!

Bekijk de Ice Bucket Challenge van Dennis Bergkamp

Help mee ALS uit de wereld te krijgen