Menu
'Als ik een doel voor ogen heb, ga ik er vol voor'

'Als ik een doel voor ogen heb, ga ik er vol voor'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Nemanja Gudelj, Marlous Pieëte, Mitchell Dijks en Matthijs de Ligt wisselen elkaar telkens af. Nemanja Gudelj bijt het spits af.

Beste Ajacieden, ik vind het leuk dat ik komend seizoen één van de bloggers ben, en bovendien de aftrap mag verzorgen. Ik ga proberen mijn ervaringen, zowel binnen als buiten de lijnen, zo goed mogelijk op papier te zetten en jullie daarmee een inkijkje in mijn leven te verschaffen.

Hoewel de meesten van jullie mij al zullen kennen, begin ik toch even met een korte introductie. Ik ben dus Nemanja Gudelj, 24 jaar oud en voetballer van Ajax en het Servische nationale team. Ik ben als mens redelijk rustig, een introvert persoon. Tenzij anders wordt verlangd. Als ik een bepaald doel voor ogen heb, doe ik er alles aan om dat te bereiken. Ik kan bovendien slecht tegen mijn verlies.

Bios en tennis
Eén van mijn hobby's is naar de bioscoop gaan. Ik heb een abonnement en ben er regelmatig te vinden. Het sfeertje vind ik erg leuk. Ik heb heel veel films gezien, maar Gladiator en Troy behoren wel tot mijn favorieten. Qua series vind ik Suits echt een topper. Ik wacht dan ook met smart op seizoen zes. Verder houd ik van tennis. Mijn zusje van dertien is een talent. Vanwege haar jonge leeftijd is het lastig om te zeggen of ze de top gaat bereiken, maar ze timmert goed aan de weg.

Met Ajax hebben we helaas een mindere seizoensstart achter de rug. We zijn stroef begonnen. De uitschakeling in de Champions League was een grote teleurstelling en vooral ook de manier waarop. Heel zuur. Ook in de competitie hebben we in de ArenA een aantal teleurstellende resultaten geboekt. Gelukkig hebben we ons in Deventer goed weten te herstellen. De opluchting was groot. Zeker omdat er nu een interlandperiode is aangebroken, was zo'n lekkere overwinning broodnodig. Anders hou je toch dat slechte gevoel over die mindere periode bij Ajax vast. Nu kunnen we positief vooruitkijken op de drukke periode die ons te wachten staat.

Positieve dingen
Persoonlijk zit ik redelijk in mijn vel. Qua voetbal loopt het aardig. Ik heb aan het begin een aantal goede wedstrijden kunnen spelen en ook zondag bij Go Ahead-uit liep het lekker. Vanzelfsprekend was ik ook blij met mijn eerste goal van het seizoen. Daarnaast ben ik ook weer geselecteerd voor het Servische nationale team, dus dat zijn positieve dingen.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste interland speelde. Omdat ik het niet eens was met mijn rol onder de vorige bondscoach had ik besloten me tijdelijk niet beschikbaar te stellen. Gelukkig is er nu een nieuwe bondscoach, iemand bij wie ik wel vertrouwen voel. We hebben al drie of vier keer gebeld en hij was ook bij de uitwedstrijd tegen PAOK aanwezig. Het is moeilijk om te zeggen, want je moet het altijd blijven afdwingen, maar de bedoeling is wel dat ik in de basis ga spelen.

Ik heb er in ieder geval veel zin in. Op het WK 2010 was Servië voor het laatst aanwezig op een eindtoernooi. We zijn vastberaden om er over twee jaar in Rusland bij te zijn.