Menu
'Als je de beste bent heb je haters'

'Als je de beste bent heb je haters'

Justin Kluivert vertelt in zijn tweede blog voor Ajax.nl over onder andere zijn geliefde stad, Amsterdamse bluf en romantiek.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Justin Kluivert is deze maand onze blogger.


Deel 2 van mijn augustus-blog. Ik bedacht me dat het wel leuk zo zijn om het over ‘roots’ te hebben. In mijn geval speelt Amsterdam een prominente rol wat dat betreft. Ik zal je er wat over vertellen.

Jordanees
Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer. Of beter gezegd, Jordanees. De Jordaan is de plek waar ik ben opgegroeid en waar ik heb leren voetballen. Ik woonde vlakbij een speeltuintje, dus ik voetbalde elke dag tot dat het donker was. Thuiskomen met schrammen en blauwe plekken, dat soort dingen.

'De straten waar ik als klein gozertje voetbalde'

Ik kom nog steeds graag in mijn oude buurt. Er liggen zo veel mooie herinneringen. Door de straten lopen waar ik vroeger als klein gozertje voetbalde en doorheen fietste. Ik voel me er nog steeds heel erg thuis.

Romanticus
Waar ik echt van kan genieten is een vrije dag in Amsterdam. Met vrienden een feestje bezoeken (niet te vaak), maar ik vind varen door de grachten ook heel leuk. Als ik mijn meisje wil verrassen, dan gaan we samen lekker eten. Daar houden we allebei van. Mooie bos rozen op tafel, jaja, ik kan best romantisch zijn hoor, haha!

'Amsterdam is zo veel meer'

Maar weet je wat het gewoon is? Je kan in Amsterdam zo veel doen. Buitenlanders kennen Amsterdam voornamelijk van stickies roken en de wallen. Jammer, want Amsterdam is zo veel meer dan dat. Wat ik ook leuk vind is al die verschillende culturen die – over het algemeen – prima kunnen samenleven op zo’n klein stukje grond.

Trots
Je hoort wel eens over Amsterdam, arrogante stad en Ajax een koude club. Pff… Je weet wat ze zeggen hé? Als je de beste bent heb je haters. Als Amsterdammer en Ajacied mag je trots zijn. We laten zien wat we in huis hebben en bij die mentaliteit voel ik me goed. Die Amsterdamse bluf heb ik zelf ook. Het is niet zo dat ik schijt hebben aan alles. Ik heb gewoon veel lef, denk ik. Ik ben niet bang om te doen wat ik wil.

Tekst en beeld: Ajax.nl