Menu
Altijd Ajacied: Richard Witschge

Altijd Ajacied: Richard Witschge

De 110-jarige Ajax-historie en rijk en roemrucht. De Ajacieden op het veld vormen en vormden het fundament onder onze club. In de aanloop naar de eerste Ajax-reünie voor oud-spelers op 16 oktober laat Ajax.nl oud-Ajacieden aan het woord. Over zichzelf en over 'hun' Ajax. In deze aflevering: Richard Witschge.

Naam: Richard Witschge
Leeftijd: 40
Debuut Ajax 1: 26-10-1986 (AZ - Ajax 1-6)
Laatste wedstrijd Ajax 1: 29-05-2003 (Ajax - sc Heerenveen 3-0)
Totaal: 286

,,Ajax is mijn club en dat zal altijd zo blijven ook. Ik heb tijdens mijn voetballoopbaan meerdere aanbiedingen gehad van andere Nederlandse clubs. Maar als echte Amsterdammer is Ajax de enige club waarvoor ik in Nederland wilde spelen. Ik heb prettige jaren gehad in de jeugdopleiding. Ook de band met de Ajax-supporters is altijd goed geweest. Als Amsterdammer maak je af en toe een dolletje. Op het veld doe je wel eens een gek trucje. Altijd spontaan. Die dingen maken je populair bij de fans, denk ik.

,,Als Ajacied moet je uitstralen dat je beter bent dan de rest. Met flair het veld opstappen. Zo van: kom maar op, maling aan alles. Of op zijn Amsterdams: schijt aan alles. Vroeger in de jeugd hadden we dat heel sterk. Nu is dat wel iets minder. Ook omdat andere clubs sterker zijn geworden. Na mijn afscheid als speler heb ik verschillende dingen gedaan. Nu zit ik in de jeans. Clubjeans voor supporters. De jeans, ook Ajax-jeans, zijn pas op de markt. Het loopt vrij goed.

,,Net als op het veld blijf ik ook nu dingen spontaan doen. Als mijn gevoel goed is, pak ik het op. Ik heb altijd avontuur gezocht in mijn leven. Ook wat dat betreft is Ajax een club naar mijn hart. Ik kom vaak in de ArenA. Binnen en buiten het veld zie ik een aantal jongens vaak. Mijn broer Rob natuurlijk, maar ook Aron Winter en Michel Kreek bijvoorbeeld. Het is goed dat de club meer wil doen met de oud-spelers. Van je oud-voetballers krijg je dan ook meer terug. En ik verwacht dit seizoen dat Ajax kampioen wordt.’’

Houd de website en Ajax TV in de gaten voor meer oud-Ajacieden die in de aanloop naar de eerste Ajax-reünie aan het woord komen!

Tekst en foto: Ajax.nl/Ronald Jonges