Menu
'Altijd feest bij de F-Side'

'Altijd feest bij de F-Side'

Supporters zijn er in alle soorten en maten. Iedereen beleeft Ajax op zijn eigen manier. In de Ajax-media komen de supporters aan het woord over hún Ajax. In deze aflevering vertelt Ron Ooms wat Ajax voor hem betekent.

Ron Ooms Ron Ooms

Supporter: Ron Ooms
Leeftijd: 52 jaar
Woonplaats: Laren
Seizoenkaarthouder? ,,Ja, al ruim 20 jaar. Ik zit in vak 126, bij de F-Side. Alleen daar heerst de ultieme voetbalbeleving. Bij ons is het altijd feest. Ik heb vroeger wel eens in een ander vak gezeten. Maar daar voelde ik mij niet thuis. Ik miste daar het heerlijke sfeertje van de F-Side."
Fan van Ajax sinds: ,,Sinds ik tegen een bal kan trappen, ben ik fan. Als je van voetbal houdt, dan ben je voor Ajax. Wij spelen het mooiste voetbal. Mijn vader was ook altijd voor Ajax, maar mijn broers waren fanatieke Feyenoorders. Het ging er thuis wel eens fel aan toe. Toen ik negentien was, ging ik voor het eerst naar het stadion. Volgens mij speelden we toen tegen Feyenoord. Later kocht ik steeds vaker losse kaarten. Op een gegeven moment was het voordeliger om een seizoenkaart te kopen."
Met wie kijk je naar de wedstrijden van Ajax?
,,Ik ga samen met een vriend naar de ArenA. Ruim twee uur voor de wedstrijd gaan we voorpilzen in café Jinso bij het stadion. Een halfuurtje voor de wedstrijd gaan we de ArenA in. Thuis kijk ik samen met mijn zoons Robin (15) en Nick (11). Ook zij zijn flink fanatiek. We hebben het nieuwe Eredivisiekanaal dus we slaan geen wedstrijd van onze club over. Ik ga dan lekker languit op de bank liggen en drink een biertje. Af en toe neem ik mijn zoons mee naar het stadion. Zo kunnen ze alvast een beetje wennen."
Mooiste Ajax-moment:
,,Dat is de winst van de Champions League in 1995 tegen AC Milan. Wat een spannende wedstrijd was dat. Ik heb de wedstrijd thuis met een aantal vrienden gekeken. We zaten geheel in tenue voor de buis. Toen ze wonnen hebben we flink feestgevierd. Ook de andere Europa Cups heb ik bewust meegemaakt."
Mooiste Ajax-doelpunt?
,,Dat zijn er drie. Ik was bij alle doelpunten in het stadion aanwezig. Allereerst de stift van Johan Cruijff tegen Haarlem. Ook de hakbal van Rafael van der Vaart tegen Feyenoord was fantastisch. Vooral ook omdat het tegen Feyenoord was. De omhaal van Marco van Basten tegen Den Bosch mag natuurlijk niet ontbreken. Ik kijk deze doelpunten met veel plezier terug. Ik heb jarenlang de samenvattingen op video opgenomen. Inmiddels heb ik ook een flinke dvd-collectie met de seizoensoverzichten. Wanneer mijn vrouw een avond moet werken, kijk ik graag oude beelden terug."
Favoriete Ajax-speler op dit moment:
,,Gabri. Hij valt niet op, maar hij is zeer belangrijk voor het team. Hij verzet bergen werk voor anderen. Wesley Sneijder heeft een transfer naar Real Madrid verdiend omdat Gabri achter hem het vuile werk opknapte. Wanneer hij geblesseerd is, merk je dat direct in het veld."
Favoriete Ajax-speler uit de historie:
,,Stefan Pettersson. Wat een heerlijke voetballer was dat. Ook hij werkte keihard voor het team. Hij liet daarmee anderen beter voetballen. Hij klaagde nooit. Ik heb hem nooit op een onvertogen woord over Ajax kunnen betrappen."
Favoriete club naast Ajax:
,,Barcelona. Dat vond ik vroeger al vanwege Cruijff. Dit gevoel is versterkt toen er in de jaren ’90 veel oud-Ajacieden voetbalden. Nu spelen er veel Nederlanders voor Real Madrid, maar toch blijft Barcelona mijn voorkeur houden. Ik ben nog nooit in Camp Nou geweest. Ik moet maar eens een reisje plannen."
Ajax is voor mij...
,,Mijn alles, na mijn vrouw en kinderen natuurlijk. Het is de mooiste club van het land."