Menu
'Altijd spektakel in Heerenveen'

'Altijd spektakel in Heerenveen'

Een dag na de nederlaag tegen Dnipro Dnipropetrovsk keek Frank de Boer weer vooruit naar komend weekeinde, waar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma staat. ,,In het Abe Lenstra Stadion is het vaak spektakel”, aldus de hoofdcoach.

De Boer stond vrijdagochtend in Kiev al weer vroeg op het trainingsveld. De hoofdcoach had een kort nachtje achter de rug. ,,Ik heb wel eens beter geslapen”, vertelde hij na afloop van de oefensessie in het Lobanovsky stadion. ,,Om zes uur werd ik wakker. Toen heb ik de wedstrijd tegen Dnipro teruggekeken.”

De beelden sloten aan bij het gevoel dat hij donderdagavond ook had over de wedstrijd. ,,We hebben kansen laten liggen om een doelpunt te maken. Ik denk dat het besef ontbrak dat we een reuzenstap hadden kunnen zetten. We haalden de trekker niet over. Dat is jammer, want nu reizen we met een rotuitslag terug naar Amsterdam.”

Voordat het ‘masterplan’ voor de return tegen Dnipro wordt uitgewerkt, gaat de focus eerst op Heerenveen, aanstaande zondag de tegenstander van Ajax. Tijd voor een uitgebreide voorbereiding is er niet. ,,We hebben eigenlijk nog maar één dag. Zaterdag om 8:30 uur zijn we als staf weer op de club en worden we bijgepraat door Tonnie Bruins Slot. Heerenveen speelt met ups en downs. Dwight Lodeweges laat zijn team in ieder geval heel aanvallend voetballen. Met name in het Abe Lenstra Stadion levert dat altijd spectaculaire duels op.”

Jasper Cillessen, Lasse Schöne en Davy Klaassen lieten de buitentraining in Kiev schieten en deden een hersteltraining in het hotel. ,,Maar iedereen is fit om zondag te spelen. Lasse had een trap op zijn voet gekregen, die was een beetje opgezet. Maar het is niets ernstigs. Voor de rest is iedereen ongeschonden de wedstrijd uitgekomen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst