Menu
Amateurs nog met moeite naar finale

Amateurs nog met moeite naar finale

De zaterdagamateurs van Ajax hebben zich geplaatst voor de finale van de play-offs om een plek in de Topklasse. De formatie van Bart Logchies verloor zaterdag de return van de halve finale tegen Noordwijk met 6-2, maar omdat Ajax het eerste duel met 6-1 won, is de finale toch behaald.

Een echt geval van 'met de hakken over de sloot' was het dus voor de Ajax-amateurs. Na de 6-1-zege van afgelopen week op de Toekomst, leek de buit wel binnen. Maar Noordwijk zorgde zaterdag in eigen huis bijna voor de stunt van het jaar, door de achterstand vrijwel geheel ongedaan te maken. Bij rust had de thuisploeg al een 3-0-voorsprong te pakken, een kwartier voor tijd was het 5-1 (bij 4-0 scoorde Misa Danso voor Ajax). Het lukte Noordwijk toch niet Ajax de genadeklap te geven. De voetballers uit de kustplaats scoorden in de 90ste minuut nog wel twee keer, maar de eerste treffer was een eigen doelpunt (5-2).

In de finale treft Ajax op 7 juni SteDoCo, dat in de halve finale afrekende met Staphorst. De eindstrijd wordt gespeeld op het terrein van Sportlust '46 in Woerden. De winnaar speelt komend seizoen in de Topklasse. Als Ajax wint, dan is de club vertegenwoordigd in de drie hoogste competities van Nederland: de Eredivisie, de Jupiler League en de Topklasse.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst