Menu
Ambitieuze Ziyech: 'Zou heel bijzonder zijn voor ons als jonge groep'

Ambitieuze Ziyech: 'Zou heel bijzonder zijn voor ons als jonge groep'

Hakim Ziyech kijkt even om zich heen en neemt vervolgens de Veltins Arena in zich op. Het stadion van Schalke 04 dat veel gelijkenissen vertoont met de Amsterdam ArenA. ,,Ja, het is enigszins hetzelfde. Alleen de kleur is anders”, zegt Ziyech. En dan met een kleine grijns op zijn gezicht. ,,Ik denk dat het hier morgen wel tekeer zal gaan.”

Ziyech deed zijn verhaal woensdagavond na afloop van de training. De Ajacieden hadden zojuist een uurtje de grasmat en de omgeving van het Schalke-stadion geïnspecteerd. Daar waar Ajax een soort van Duitse alles-of-niets-poging moet gaan verijdelen. Schalke 04 werd in de heenwedstrijd volledig overklast, al kwam het Amsterdamse overwicht maar mager tot uitdrukking in de score (2-0). Als het aan Ziyech ligt, maakt Ajax de nummer elf van de Bundesliga weer een illusie armer.

,,We hebben een doel met z'n allen en weten wat ons te doen staat”, zegt Ziyech. ,,Zij zullen er vanaf minuut één vol opklappen. Dat moeten wij zien te voorkomen. Het is zaak om datgene voort te zetten waar we de laatste wedstrijden zo goed mee bezig zijn. Daarnaast moeten we niet teveel naar Schalke kijken. We moeten gewoon zorgen dat we scoren. Dan wordt het voor hun heel lastig.”

Met de regelmaat van de klok
Ziyech speelt zoals hij praat. Vanuit het hart, recht voor zijn raap en af en toe goed voor wat rake uitspraken. Indachtig de voetballer Ziyech het publiek ook weet te vermaken. Zeker de laatste weken gebeurt dat weer met de regelmaat van de klok. ,,Ik zit er de laatste wedstrijden goed in en ben wel in vorm ja. Het gaat met de week beter. We zullen zien hoe ik dat in deze return een vervolg ga geven.”

Zo, de Ajacieden waren op schot tijdens de laatste training in de Veltins-Arena!
Op naar #schaja! 💪🔥#UEL pic.twitter.com/5CU0skHRnK

— AFC Ajax (@AFCAjax) 19 april 2017

Bescheidenheid siert de mens. Op de vraag of hij in topvorm is, laat Ziyech een korte stilte vallen. ,,Ik zit er goed in”, antwoordt hij vervolgens kort. Het moge duidelijk zijn. Liever laat Ziyech zijn benen spreken in plaats van vooraf hoog van de toren te blazen. Een nobel streven.

Kans op eeuwige roem
Ziyech is in ieder geval vol ambitie, Twintig jaar geleden plaatste Ajax zich voor het laatst voor een Europese halve finale. En dus lonkt voor Ziyech en de zijnen kans op eeuwige roem. ,,Dat is wel lang geleden”, reageert de middenvelder. ,,Het zou heel bijzonder zijn als we het halen. Voor ons als jonge groep is dat een mooie ervaring en een geweldige prestatie."

Met de uitwedstrijden tegen Schalke en vervolgens PSV zijn voor Ajax 'de weken van de waarheid' aangebroken. ,,De beslissingen gaan vallen. Ik vind het wel spannend en leuk. Het geeft je toch een extra boost. Ik haal er wel motivatie uit.”

Het decor voor morgenavond 21:05 uur! 😏#UEL #schaja pic.twitter.com/N1lEWs4zMZ

— AFC Ajax (@AFCAjax) 19 april 2017

Alle ingrediënten voor een mooie en geslaagde voetbalavond zijn aanwezig, besluit Ziyech. ,,Alles is goed hier. Het veld is goed, het stadion mooi en de sfeer vast ook. Het is aan ons om de klus te klaren."

Lees ook: Doet goed voorbeeld goed volgen voor Ajax?

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst