Menu
Ambrose hoop in doelpuntloze dagen NAC

Ambrose hoop in doelpuntloze dagen NAC

Voor NAC Breda is 2018 nog geen jaar van juichende spelers en feestvierende supporters. Het is de ploeg van Stijn Vreven namelijk nog niet gelukt om te scoren in het nieuwe kalenderjaar. Ajax.nl maakt de balans op van een 'Yellow Army' zonder scherp vizier.

De geschorste Vreven zag het vanaf de tribune gebeuren. Rai Vloet leek de maker van de 1e treffer van 2018, maar zijn kopbal werd op wonderbaarlijke wijze uit de hoek geplukt door VVV-doelman Lars Unnerstal. De openingswedstrijd na de winterstop ging met 0-1 verloren.

Een week later was het verhaal met dezelfde pen geschreven. De vrije schotkans van Thierry Ambrose in het uitduel met PEC Zwolle (1-0) bood veel perspectief, maar de poging van de NAC-aanvaller belandde in de handen van Diederik Boer. Waar de handen van de keeper om de bal kleefden, daar bleven die van NAC leeg. 2 wedstrijden, 0 (doel)punten.

Topscorer Ambrose
Ambrose miste, maar juist bij de Fransman is dat meer uitzondering dan regel. De 20-jarige aanvaller is met 6 goals clubtopscorer van NAC. Ook gaf geen enkele speler meer assists (3). Het talent is ook buiten Breda op schot. Ambrose was dit seizoen bij 5 van de 8 uitdoelpunten betrokken. Zijn scherpe vizier is een zeldzaamheid voor de nummer 16 van de Eredivisie.

23 december 2017: NAC scoort voor het laatst tegen FC Utrecht (3-1)
23 december 2017: NAC scoort voor het laatst tegen FC Utrecht (3-1)

Vizier niet op scherp
Het creëren van kansen gaat NAC verrassend goed af. De ploeg staat met 237 schoten in de middenmoot van de Eredivisie als het gaat om het totaal aantal schoten. Maar qua efficiëntie doet de ploeg een stap terug. NAC scoorde maar 19 keer. Alleen Sparta Rotterdam (15) vond minder vaak het net. 

Ook in 2018 wil het in scorend opzicht nog niet vlotten. NAC is de enige club in de Eredivisie waarbij de teller dit kalenderjaar nog op 0 staat. In de eerste 3 duels van een kalenderjaar niet scoren, dat is nog nooit voorgekomen in de clubhistorie van NAC. Als het aan Andre Onana ligt, moet zondag de 1e keer zijn...

Lees ook: Jarige Ten Hag verwelkomt Younes weer op trainingsveld

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Beeld: Pro Shots