Menu
'A-merken Xerox en Ajax versterken elkaar'

'A-merken Xerox en Ajax versterken elkaar'

Ajax en Xerox Nederland hebben afgelopen zondag, voorafgaand aan de wedstrijd Ajax – VVV-Venlo (1-0), een sponsorovereenkomst ondertekend. Het contract gaat per direct in en loopt tot en met 30 juni 2014.

Xerox, opgericht in 1906, is een wereldwijde producent van onder andere kopieerapparaten, printers en andere grafische apparatuur en is actief in de dienstverlening voor onder meer grafische bedrijven.

Samen met zijn zoon en dochter was Martijn Brand, algemeen directeur van Xerox Nederland zondag naar de Amsterdam ArenA gekomen. In de Koninklijke Loge werd de verbintenis van handtekeningen voorzien. ,,Ajax en Xerox zijn A-merken die elkaar versterken'', lichtte Brand de sponsorverbintenis tussen Ajax en Xerox toe.

Henri van der Aat, commercieel directeur van Ajax: ,,Wij zijn trots dat Xerox het gehele Ajax-printerpark in zowel de Amsterdam ArenA als op sportpark de Toekomst gaat leveren. Daarnaast zijn we zeer content dat we wederom een nieuwe sponsorovereenkomst hebben kunnen sluiten. Er wordt veel gezegd en geschreven over de financiële status van het voetbal. Wij zijn blij aan te blijven tonen dat Ajax nog steeds groeit wat betreft sponsoraandacht en inkomsten.”

Brand, vervolgt met: ,,Hemelsbreed zit er tussen ons hoofdkantoor in Breukelen en de Amsterdam ArenA slechts een korte afstand, maar ook in deze samenwerking kwamen we al snel tot elkaar. Xerox is blij innovatieve printapparatuur te mogen leveren en zorgt er op deze manier voor dat bij Ajax de technologie, de software en de werkprocessen zo effectief en efficiënt mogelijk functioneren.”

Gevraagd naar een favoriet Ajax-moment noemde Brand de Champions League-finale tussen Ajax en AC Milan in 1995. In het bijzonder het moment waarop Patrick Kluivert beslissend toesloeg in het Ernst Happel Stadion in Wenen. ,,Ik zag die wedstrijd, en dus dat doelpunt, in een Amsterdamse kroeg. De overwinning leverde natuurlijk een gouden avond op. Ik heb trouwens achttien jaar in Amsterdam gewoond en ging vroeger al aan de hand van mijn vader naar Ajax toe. Vooral ook naar de wedstrijden in het Olympisch Stadion. Mooie ervaringen waren dat.''

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/ Gerard van Hees

Martijn Brand (links, algemeen directeur Xerox) en Henri van der Aat bezegelen de sponsorovereenkomst. Martijn Brand (links, algemeen directeur Xerox) en Henri van der Aat bezegelen de sponsorovereenkomst.