Menu

'Amstel-Cupwedstrijden zijn altijd erg bijzonder'

Woensdag 29 oktober speelde Jong Ajax tegen Den Bosch voor de Amstel Cup. Deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen, mede door een prachtig doelpunt van Robin Muller van Moppes.

Robin Muller van Moppes voetbalt al 11 jaar bij Ajax. Hij is gescout toen hij nog bij Voorland speelde in Amsterdam. Hij deed 3 trainingen mee en toen wisten ze al dat hij een groot talent was. Buiten voetbal is tennissen ook een sport waar hij erg goed in is. Een paar jaar geleden heeft hij moeten kiezen en hij heeft dus gekozen voor voetbal. Op dit moment tennist hij alleen nog voor de lol.

Gisteren speelde jij met Jong Ajax een Amstel-Cupwedstrijd tegen Den Bosch. Zijn die wedstrijden anders dan in de competitie?
Ja, de wedstrijden in de Amstelcup zijn altijd wel bijzonder. Gisteren was het ook heel leuk om dat Stekelenburg, Litmanen en nog meer van het eerste meededen. Zij brengen echt een meerwaarde, dus dat is leuk om mee te maken.

Tijdens de wedstrijd Jong Ajax-Den Bosch scoorde jij een prachtig doelpunt. Kun je hem beschrijven?
Ik heb heb hem zelf nog niet teruggezien! Maar volgens mij kreeg ik de bal van Obodai op 20 meter van de goal. Ik tikte hem weer terug op Obodai en ging een 1-2tje aan. Hij gaf hem weer aan mij, ik nam hem aan en ik schoot hem erin.

Wat vind jij van FC Twente als volgende tegenstander in de Amstel Cup?
Je moet elke wedstrijd op zichzelf benaderen. Het is een goede tegenstander en we moeten uitspelen in Enschede. Het wordt wel lastig.

Wil jij meer weten over deze wedstrijd. Lees dan hier het wedstrijdverslag .

Wist je dat.....
In november ook de Amstel Cup voor Beloften gaat beginnen. Jong Ajax stroomt later in in deze bekerwedstrijden, omdat zij vorig jaar de Amstelcup voor Beloften hebben gewonnen. Hierdoor mogen zij dit seizoen meedoen aan de 'gewone' Amstel Cup, waar het eerste elftal van Ajax ook aan meedoet.