Menu
Amsterdam kansloos terrein voor Excelsior

Amsterdam kansloos terrein voor Excelsior

Voor alles moet een eerste keer zijn. Aan die gedachte zal Excelsior zich ongetwijfeld vasthouden. Maar op basis van de historie hebben de Rotterdammers weinig in de Amsterdam ArenA te zoeken. Excelsior stapte slechts eenmaal, op 18 februari 2007, niet als verliezer van het veld in de hoofdstad. De overige zeventien uitwedstrijden bij Ajax gingen allemaal verloren.

Ajax - Excelsior is ook het treffen tussen de efficiëntste ploeg van de Eredivisie en één van de minst efficiënte. De Ajacieden maakten uit 317 schotpogingen zelf 52 treffers en hebben daarmee het hoogste rendement. De 22 goals van Excelsior kwamen voort uit 258 schoten. Alleen Roda JC en De Graafschap haalden een lagere efficiency.

Rijtje
Ajax won thuis tegen Excelsior eerder al met 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 6-0, 7-0, 8-0. Enkel een 5-0-zege ontbreekt nog in dat rijtje.

Vorig seizoen werd het in de ArenA 1-0 door een late goal van Anwar El Ghazi. De aanvaller was ook in september, tijdens de heenwedstrijd, doeltreffend. Ajax zegevierde op Woudestein met 0-2. Arek Milik maakte de andere Amsterdamse goal.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Louis van de Vuurst