Menu
Amsterdam Tournament luidt tijdperk Jol in

Amsterdam Tournament luidt tijdperk Jol in

Het deelnemersveld van het elfde Amsterdam Tournament is bekend. Naast Ajax doen Atletico Madrid, SL Benfica en Sunderland FC mee aan het toernooi, dat op 24 en 26 juli plaatsvindt in de Amsterdam ArenA.

Atletico Madrid, de club van voormalig Ajacied John Heitinga, is dit jaar weer te gast op het Amsterdam Tournament. In 2007 was de Spaanse club er ook bij, ze werden toen tweede achter Arsenal. Dit seizoen stelde Atletico Madrid op de laatste speeldag voorronde Champions League veilig. Bij de Madrilenen zijn naast Heitinga de Argentijnen Diego Forlan, topscorer van de Primera Division en Sergio Agüero, schoonzoon van Maradona, de blikvangers.

Benfica eindigde dit seizoen als derde in de Portugese competitie. Die plek geeft komend seizoen recht op deelname aan de Europa League. De club uit Lissabon, momenteel getraind door Quique Flores, speelde tegen Ajax al eens historische wedstrijden. In het seizoen 1968/1969 kwamen de ploegen elkaar in de kwartfinale van de Europa Cup 1 tegen. In Amsterdam won Benfica met 1-3, in Portugal won Ajax met dezelfde cijfers. De beslissingswedstrijd die volgde werd door Ajax met 3-0 gewonnen, onder andere door 2 goals van Johan Cruijff.

De vierde deelnemer is het Engelse Sunderland, een club met een rijke historie. Onlangs werd de club overgenomen door een Amerikaanse investeerder die van plan is veel geld te steken in de spelersgroep. Deze week presenteerden The Black Cats Steve Bruce als nieuwe trainer. Hij moet Sunderland naar de subtop van het Engelse voetbal leiden.

,,Het Amsterdam Tournament is een van de meest prestigieuze zomertoernooien van Europa en ook dit jaar zal het voor de Ajax-supporters en de televisiekijkers over de hele wereld weer een groot voetbalfestijn zijn”, aldus Stuart Webb, directeur van Footballs World Series, het bedrijf dat het toernooi organiseert.

Traditioneel wordt bij het Amsterdam Tournament een alternatief puntensysteem gehanteerd. Voor het scoren van goals worden extra punten toegekend en een verliezer van de eerste wedstrijd kan alsnog winnaar van het toernooi worden. Dit systeem beloont aanvallend en spectaculair voetbal.

Kaarten voor het Amsterdam Tournament zijn verkrijgbaar vanaf 27 euro. Toeschouwers krijgen hiervoor twee wedstrijden tussen vier grote Europese clubs op één avond te zien. De verkoop voor het Amsterdam Tournament start voor seizoenkaarthouders op zaterdag 6 juni 2009. Zij kunnen maximaal vier kaarten per seizoenkaart afnemen met 25 procent korting. Vanaf 13 juni geldt ditzelfde aanbod voor leden van de supportersvereniging en vanaf 17 juni kunnen alle ClubCardhouders tegen een korting van 25 procent vier kaarten afnemen. Dit aanbod geldt tot en met 19 juni. Vanaf 20 juni zijn kaarten zonder ClubCard-verplichting te koop bij alle filialen van Ticketbox en op www.ajax.nl.

Wedstrijdschema:

vrijdag 24 juli
19.00 uur Wedstrijd 1
21.15 uur Wedstrijd 2

zondag 26 juli
19.00 uur Wedstrijd 3
21.15 uur Wedstrijd 4