Menu
Amsterdam Tournament: nieuwsbulletin

Amsterdam Tournament: nieuwsbulletin

Het Amsterdam Tournament vindt dit jaar plaats op vrijdag 24 juli en zondag 26 juli. Naast Ajax zijn Benfica, Sunderland en Atletico Madrid de deelnemende ploegen aan het toernooi in de Amsterdam ArenA. In dit bulletin een overzicht van al het nieuws omtrent de deelnemende teams.

Woensdag 15 juli:

Ajax vertrekt vandaag naar Engeland voor oefenduels met Bristol City en Southampton. Het zijn de laatste oefenduels voordat 24 juli het Amsterdam Tournament begint.

Dinsdag 14 juli:

Martin Jol ziet het Amsterdam Tournament als serieus testmoment. ,,In de aanloop naar de start van de Eredivisie is het perfect om wedstrijden tegen Atletico Madrid en Benfica te spelen", vindt de trainer. ,,Het Amsterdam Tournament is de laatste fase van onze voorbereiding en zoals gebruikelijk zijn dit de grootste wedstrijden. We spelen tegen goede tegenstanders met veel internationale ervaring. En dat is belangrijk voor de ontwikkeling van onze jonge ploeg."

Maandag 13 juli:

Sunderland heeft met het aantrekken van Paolo da Silva opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. De 29-jarige verdediger komt over van het Mexicaanse Toluca. Da Silva speelde eerder voor Perugia en is aanvoerder van het nationale elftal van Paraguay.

Zaterdag 11 juli:

Ajax sluit zijn zesdaagse trainingskamp af met een 6-0-oefenzege op de amateurs van Huizen. Dario Cvitanich (2x), Kennedy, Evander Sno en Darko Bodul tekenen voor de treffers. Doelman Jeroen Verhoeven maakt in de tweede helft zijn officieuze debuut.

Fraizer Campbell is de eerste aankoop van Sunderland voor het nieuwe seizoen. De 21-jarige aanvaller wordt overgenomen van Manchester United, dat hem het afgelopen seizoen verhuurde aan Tottenham Hotspur. Manager Steve Bruce is verheugd over de komst van Campbell. ,,Fraizer is een Engelse jeugdinternational die heeft laten zien dat hij een ontzettend groot talent is”, aldus de coach op de website. ,,We hopen dat hij bij Sunderland nog een stap omhoog kan maken.”

Vrijdag 10 juli:

Verdediger Leandro Cabrera is vandaag gepresenteerd bij Atletico Madrid. De 18-jarige Uruguayaan is afkomstig van Defensor Sporting en tekende een overeenkomst voor meerdere seizoenen.

Donderdag 9 juli:

Atletico Madrid heeft de jonge doelman Sergio Asenio aangetrokken. De talentvolle jeugdinternational van Spanje stond de afgelopen jaren onder contract bij Vallodolid. Omdat andere keepers Gregory Coupet en Leo Franco deze zomer Atletico hebben verlaten, is de kans groot dat Asenio komend seizoen eerste doelman wordt.

Ajax verslaat de amateurs van HZVV met 11-0. Luis Suarez is met vier treffers flink op schot. Andere doelpunten worden gemaakt door Jan Vertonghen (2x), Ismaïl Aissati (2x), Gregory van der Wiel, Darko Bodul en Rasmus Lindgren. Jeroen Verhoeven voegt zich bij de selectie. De doelman tekende eerder op de dag een driejarig contract.

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop