Menu
Amsterdam Youth Indoor uitgegroeid tot een begrip

Amsterdam Youth Indoor uitgegroeid tot een begrip

Het Amsterdam Youth Indoor beleeft deze winterstop alweer de vierde editie. Het toernooi is voor de leeftijdscategorieën Onder 8, Onder 9 en Onder 10 jaar. ,,Ondertussen is het toernooi uitgegroeid tot een begrip”, zegt Peter Musters, coördinator jeugdscouting van Ajax.

Het toernooi staat als een huis en kan op erg veel bezoekers rekenen. Na drie kwalificatierondes na de kerstdagen (28, 29 en 30 december) staat in het begin van het nieuwe jaar (6, 7 en 8 januari ) het hoofdtoernooi op het programma. De kwalificatierondes worden gehouden tussen de partnerclubs van Ajax, waarbij de nummers 1, 2 en 3 van elke leeftijdscategorie zich kunnen plaatsten voor het hoofdtoernooi.

Meten met profclubs
Deze clubs willen zich natuurlijk allemaal eens meten met de profclubs. Op het hoofdtoernooi zullen naast de Ajax-jeugd ook de jongste talenten van onder andere Feyenoord, Sparta Rotterdam, Anderlecht, Genk, Gent, Club Brugge en West Ham United deelnemen.

,,De Nederlandse en Belgische top is van de partij, aangevuld met een club uit de Engelse Premier League", aldus Musters. ,,Dat maakt het voor zaalbegrippen en voor deze leeftijdscategorieën een unieke bezetting.” Het toernooi, dat plaatsheeft in de Amstelhal van Borchland, wordt georganiseerd door de jeugdscouting van Ajax in samenwerking met de Vlaamse voetbalfederatie. Het geheel is wederom mede mogelijk gemaakt door partner van de Toekomst ABN AMRO.

Musters is tevreden over de eerste drie edities. ,,Na een voorzichtig begin, is het toernooi echt uitgegroeid tot een begrip bij de topclubs. Ook ben ik erg blij met het grote aantal inschrijvingen voor de kwalificaties en de enthousiaste reacties van onze amateurpartners, die voor Ajax erg belangrijk zijn. Als je dan ook nog ziet dat het spelplezier ervanaf spat, kan het eigenlijk niet meer stuk.”

Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees