Menu
Amsterdam-Noord wint Ajax StreetWise

Amsterdam-Noord wint Ajax StreetWise

Het team van Amsterdam-Noord heeft woensdagmiddag de finale van Ajax StreetWise gewonnen. In een spannende finale werd Amsterdam Nieuw-West met 4-3 verslagen. Yasmine Kamlichi en Brendan van Meerveld werden op de Brink in de Amsterdamse wijk Betondorp uitgeroepen tot beste speelster en speler van het toernooi.

Eerder op de dag werden de zeven stadsdeelteams aangemoedigd door de hele Ajax-selectie. Voor hen was het bezoek aan het StreetWise scholenproject een leuke afleiding in de week van de waarheid, waarin de landstitel op het spel staat. ,,We moeten gewoon dezelfde dingen doen als normaal’’, gaf middenvelder Demy de Zeeuw aan. ,,Alles was al gepland en daarom zijn we hier ook gewoon. Het is ook gezellig en leuk voor die kinderen.’’

Trainer Frank de Boer had dezelfde mening als Demy de Zeeuw. ,,Als je ziet hoe enthousiast de spelers zijn en hoe ze de jeugd aanmoedigen is dat alleen maar leuk om te zien.’’ Bovendien had de trainer, oog voor het aanwezige talent. ‘Er zijn een paar jongetjes die er ondanks de kleine ruimte toch makkelijk uitkomen. Die zoek je.’’ Tegelijkertijd dwaalden zijn gedachten af naar zijn eigen jeugd. ,,Toen voetbalden we ook op veldjes en parkeerplaatsen. Alleen hadden we toen geen boarding.’’

Ook op de finaledag van Ajax StreetWise stond speelplezier natuurlijk centraal. Ook op de finaledag van Ajax StreetWise stond speelplezier natuurlijk centraal.

De teams van Amsterdam-Noord en Amsterdam Nieuw-West gingen na de groepswedstrijden en kruisfinales door naar de finale. In de finale ging de strijd tussen beide teams gelijk op, maar was het vierde doelpunt van team Noord beslissend. Vooral de openingstreffer sprong in het oog, omdat de bal door de benen van de laatste tegenstander werd gespeeld. Van blijdschap trakteerde de doelpuntenmaker het publiek op een echte koprol.

Kleine troost voor verliezend finalist Amsterdam Nieuw-West was de uitverkiezing van de 12-jarige Brendan tot speler van het toernooi. Iets waarmee de miniversie van Wim Kieft niet op had gerekend. ,,Iedereen zei wel dat ik heel goed was, maar ik had niet verwacht dat ik zou winnen. Ik vind het wel heel leuk.’'

Brendan ontving net Yasmine en alle deelnemende teams een trofee uit handen van Ajax-doelman Maarten Stekelenburg. Daarnaast mag de speler van Pancratius D2 twee weken meetrainen met zijn leeftijdsgenoten uit de jeugdopleiding van Ajax.

Kortom, een mooie afsluiting van het project van de Ajax Foundation, dat werd ondersteund door hoofdsponsor AEGON.

Bekijk donderdag op Ajax TV de exclusieve special over de finaledag van Ajax StreetWise!

Tekst: Ajax.nl/ Coen Heil
Foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst / onderste twee foto's: Ben Verbeek/ AEGON

Bekijk hier: Ajax StreetWise, Talent in West (archief)

Bekijk hier: Ajacieden in topvorm bij StreetWise (archief)De selectie kwam op de fiets naar Betondorp. Ook de trainer! De selectie kwam op de fiets naar Betondorp. Ook de trainer!
Gregory van der Wiel geeft, al fietsend, een fan een stevige hand. Gregory van der Wiel geeft, al fietsend, een fan een stevige hand.
Er was ook op de finaledag van StreetWise volop gelegenheid voor foto's... Er was ook op de finaledag van StreetWise volop gelegenheid voor foto's...
...en handtekeningen. ...en handtekeningen.
Lucky was er voor iedereen! Lucky was er voor iedereen!
Net als de eerdere clinics trok ook de finaledag van StreetWise veel bekijks. Net als de eerdere clinics trok ook de finaledag van StreetWise veel bekijks.
Lucky ging bij alle wedstrijden kijken. Lucky ging bij alle wedstrijden kijken.
De Ajax-spelers juichten voor de kids. De Ajax-spelers juichten voor de kids.
Gregory van der Wiel in de wijk waar Johan Cruijff opgroeide, en zelf ooit voetbalde. Gregory van der Wiel in de wijk waar Johan Cruijff opgroeide, en zelf ooit voetbalde.
Bij de stand van de Supportersvereniging kon je allerlei leuke spulletjes halen. Bij de stand van de Supportersvereniging kon je allerlei leuke spulletjes halen.
'Beste Speler' Brendan van Meerveld mag twee weken meetrainen met de Ajax-jeugd. 'Beste Speler' Brendan van Meerveld mag twee weken meetrainen met de Ajax-jeugd.
Gefeliciteerd Brandon! Gefeliciteerd Brandon!
Brandon werd meteen geïnterviewd door de krant! Brandon werd meteen geïnterviewd door de krant!
'Beste speelster' Yasmine Kamlichi kreeg van Maarten Stekelenburg een bokaal plus veel cadeau's. 'Beste speelster' Yasmine Kamlichi kreeg van Maarten Stekelenburg een bokaal plus veel cadeau's.
De keeper van Ajax reikte ook de medailles uit aan alle teams. De keeper van Ajax reikte ook de medailles uit aan alle teams.
StreetWise succesvol afgesloten in Betondorp! StreetWise succesvol afgesloten in Betondorp!