Menu

Anastasiou beleeft drukke dagen

Voor Yannis Anastasiou zijn het hectische dagen. Haast van de een op de andere dag verruilde hij Roda JC, waar hij vrijdagavond nog voor speelde én scoorde, voor een plek in de spits bij Ajax. ,,Ik hoop dat het na vandaag wat rustiger wordt'', grijnsde de Griek.

Anastasiou hoorde vrijdagavond voor het eerst van de belangstelling van Ajax. Vrijwel meteen daarna stond zijn telefoon roodgloeiend. ,,De Griekse radio, tv, kranten, iedereen belde. Heel druk. Gisteren was ook druk, alles moest geregeld worden. Ik heb vannacht niet veel geslapen, maar wel goed'', aldus de nieuwe spits.

Tom Soetaers maakte de overstap van Roda naar Ajax een half jaar geleden. ,,Ik heb hem bijna elke dag aan de telefoon gehad dit weekend.'' Uit interesse, niet om te vragen wat hem allemaal te wachten zou staan in Amsterdam. ,,Nee hoor, ik ben niet bang voor iets nieuws'', vertelde Anastasiou zelfverzekerd.

Ook Nikos Machlas heeft hij een aantal keren geprobeerd te bellen. ,,Hij is een goede vriend van mij, hij is zelfs peetoom van mijn kind. Maar ik heb hem niet te pakken gekregen helaas, ik denk dat hij zijn telefoon uit had staan.''

Op de eerste dag bij Ajax werd Anastasiou nog voor de training rondgeleid door teammanager David Endt. Elke afdeling, elk kantoor liep hij binnen en schudde hij de hand van zijn collega's. ,,Ik heb bij Anderlecht gespeeld, dat was ook zo'n grote club. Wat dat betreft heb ik daar wel ervaring mee'', legde de nieuweling uit. Bij zijn rondgang door de ArenA kwam hij halverwege assistent-trainer Tonny Bruins Slot tegen. Hartelijk werd de Griek op zijn schouder geslagen en welkom geheten. ,,We hebben er een echte Griekse god bij'', lachte Bruins Slot. ,,Net als Ajax een Griekse god was, dus dat past mooi bij elkaar.'' Anastasiou kreeg van de assistent-trainer een welgemeend 'succes' mee en vervolgde zijn ronde.

Op naar de plaatsten in het stadion waar hij het meeste zal zijn: de kleedkamers. Enkele Ajacieden liepen door de gang om zich klaar te maken voor de training. Bij het zien van hun nieuwe teamgenoot klonk veelvuldig het 'welkom' en 'succes'.

In de kleedkamer wachtte de volgende opdracht, het clubkostuum passen. Hans Erik Muller van Oger, tevens leider van Ajax B2, had verschillende maten meegenomen, waaronder de goede voor de nieuweling. Daardoor duurde het passen maar kort en kon hij zich al snel gaan concentreren op waar hij voor aangetrokken is: voetballen.

Had de Griek zo'n transfer nog verwacht in zijn carrière? ,,Ik ben dertig, maar als je in jezelf gelooft en hard werkt, dan kan alles in voetbal'', merkte de nieuwe Ajacied op. ,,Dat blijkt maar weer. Ik ben fit, ik ben scherp en klaar voor Ajax.''