Menu
Anastasiou: 'Doelpunt belangrijk moment'

Anastasiou: 'Doelpunt belangrijk moment'

De opluchting na afloop van de wedstrijd tegen Roda JC (1-0) was groot bij de Ajacieden. Buiten het feit dat er drie punten in de slotfase werden gewonnen, was ook het houden van de nul achterin belangrijk. ,,Dat is goed voor het vertrouwen, zeker met een Champions-Leaguewedstrijd voor de boeg", vond matchwinnaar Yannis Anastasiou.

De Griek deed het weer: scoren tegen zijn oude club en daarmee Ajax aan de overwinning helpen. Het verlossende doelpunt van Yannis Anastasiou liet echter wel lang op zich wachten. Zijn bewaker, Mark Luijpers, deed alles om de spits het scoren te beletten. Met een open lip en krassen en schrammen op zijn hele lichaam, lukte het Anastasiou toch om een minuut voor de officiële speeltijd was verstreken zijn oude ploeggenoten het nakijken te geven. ,,Dat weet je met Luijpers", verklaarde de Ajacied. ,,Dat was tijdens de trainingen bij Roda ook al zo."

,,Gelukkig kwam het doelpunt vlak voor tijd. Ik werd geblokt en schoot tussen twee benen door. Ik zag al dat de keeper naar binnen stond, en gelukkig ging de bal de hoek in. Het was een belangrijk doelpunt op een belangrijk moment." Niet alleen voor Ajax kwam de treffer op het juiste tijdstip, ook voor de spits zelf was het bijzonder welkom. ,,Op de paar minuten tegen ADO Den Haag na heb ik vijf maanden geen officiële wedstrijd voor Ajax gespeeld. Dus het is voor mij ook een opluchting, een van de belangrijkste momenten in mijn carrière", bekende de Griek.

De wedstrijd zaterdagavond verliep moeizaam. ,,In de eerste helft speelden we wel goed, met veel combinaties. Maar in de tweede helft ging het na tien minuten niet goed. Roda kreeg een paar grote kansen om te scoren, maar dat deden ze niet. In de laatste minuten voerden wij de druk op. Ik bleef wel het gevoel houden dat we konden winnen. Dat we dat uiteindelijk deden, is mooi. We hebben drie punten, dat is belangrijk. Bovendien hebben we voor de tweede keer achter elkaar de nul weten te houden, en dat is met het oog op een zware wedstrijd over drie dagen goed voor het vertrouwen."

Johnny Heitinga dacht op het laatst niet meer dat Ajax met drie punten van het veld zou stappen. ,,Het zag er gaandeweg de tweede helft naar uit dat het 0-0 zou blijven. Maar uitgerekend Yannis scoorde weer tegen zijn oude ploeg", zei de verdediger lachend. Over de eerste helft was Heitinga wel tevreden: ,,We hebben collectief goed gevoetbald voor de rust. Als wij er één hadden ingeschoten had Roda moeten komen. Dat gebeurde niet. Het lag voornamelijk aan het laatste balletje dat niet goed was en waardoor we niet scoorden. In de tweede helft kwamen we niet sterk uit de startblokkken, we leden teveel balverlies en gedurende de hele wedstrijd misten we scherpte. Maar ik ben nu heel blij met de drie punten. En met het oog op Bayern München is het belangrijk dat we de nul hebben gehouden", vond ook Heitinga.

Het was de eerste keer dat Mauro Rosales voor eigen publiek speelde. ,,Ik ben blij dat ik nu in de ArenA kon spelen. Het is een mooi stadion en het publiek was goed." De Argentijn kreeg toen hij slechts enkele minuten in het veld was een tik op zijn neus. ,,En weer ging het bloeden, net als tegen ADO Den Haag. Ik hoop dat het hier niet normaal is, maar je weet dat in voetbal zulke dingen gebeuren", zei hij met enige ironie.

De wedstrijd was moeilijk, vond Rosales. ,,Er stonden twee ploegen op het veld die allebei graag wilden winnen. We voerden in de laatste minuten de druk op, omdat wij die drie punten móesten pakken. En dat is uiteindelijk gelukt." Over zijn eigen spel was de aanvaller redelijk tevreden. ,,Ik heb eigenlijk nog vrij weinig met de groep mee kunnen trainen en ik moet door te spelen en veel te trainen geleidelijk wennen aan het nieuwe team. Daarom ben ik blij dat ik vandaag weer wat speelminuten heb gekregen. Als het zo doorgaat komt het allemaal goed."