Menu
Anastasiou heeft zin in nog een jaar

Anastasiou heeft zin in nog een jaar

Ajax trainde dinsdagmiddag voor de tweede keer die dag en het accent lag op de partijvorm. Maar met alleen maar onderlinge wedstrijdjes spelen waren de Ajacieden er nog niet. Het laatste stuk van de training bestond uit een pittige loopoefening. Yannis Anastasiou werkte keurig zijn banen over de lengte van het veld af.

Yannis Anastasiou kwam dinsdagmiddag zwetend het trainingsveld af. De selectie moest een flink aantal banen rennen. De Griek deed dat in het juiste tempo, in tegenstelling tot veel van zijn ploeggenoten die met voorsprong op het snelste schema binnenkwamen. ,,Ze waren wel snel, maar dat moeten ze eigenlijk niet doen'', vond de routinier. ,,Je moet het rustig opbouwen. Over een paar weken moeten we er staan. Als je te snel gaat in het begin, heb je een grotere kans op blessures.''

De Griek tekende onlangs bij voor nog een jaar Ajax. ,,Ik ben blij dat ik hier nog een jaar mag spelen. Anders had ik mijn contract natuurlijk niet verlengd. Ik hoop nog een seizoen van waarde te kunnen zijn voor het team.'' Anastasiou keerde in de zomervakantie terug naar zijn geboorteland. ,,Ik heb mijn familie en vrienden weer kunnen zien, heb ook aan mijn conditie gewerkt en ik ben naar de bruiloft van Harry geweest.'' Voor wie het nog niet wist: 'Harry' is de bijnaam van zijn team- en landgenoot Angelos Charisteas.

De trainingspartijen werden gadegeslagen door Maxwell, die voor controle na zijn knieoperatie voor enige dagen weer in Nederland is. De Braziliaan zag Anastasiou een keer koppend scoren na een mooie aanval en een prima voorzet vanaf rechts van Daniël de Ridder.

Ook Markus Rosenberg, Nourdin Boukhari en Tomás Galásek scoorden in de korte wedstrijdjes, die eerst gespeeld werden door twee achttallen met twee neutrale spelers - zodat de ploeg in balbezit met tien tegen acht kon aanvallen - en later werden de verhoudingen negen tegen negen.

En op de partijtjes volgde dus een conditieoefening, zo een die in het begin gemakkelijk lijkt vol te houden maar die door de voortdurende herhaling steeds zwaarder wordt. Zichtbaar vermoeid na een lange trainingsdag, maar met nog steeds een glimlach om de lippen, verlieten de Ajacieden aan het einde van de middag het trainingsveld. Woensdag heeft de selectie vrij.