Menu

Anastasiou laat anderen beter spelen

Yannis Anastasiou is niet alleen in het veld belangrijk voor zijn club. Ook werpt de spits zich op als de mentor van zijn veelal jongere teamgenoten. In de Kick Off Ajax - RBC staat een interessant interview met de Griekse teamspeler en hieronder volgt een passage.

Wie ooit het genoegen smaakt om met Yannis Anastasiou over voetbal te praten, merkt snel dat zijn betoog over teamgeest en ‘serieus met je vak bezig zijn’ geen verplichte oefening is. Zelfs als de interviewer zijn pen en notitieblok alweer heeft opgeborgen, doceert de Griek nog even hoe Ajax de volgende wedstrijd moet benaderen. ‘We moeten van het begin scherp zijn, heel geconcentreerd. Op zich hebben we meer kwaliteit in huis, maar dat moeten we dan ook meteen laten zien en we zullen als een echt team moeten spelen.’ Het is tekenend voor de voetballer Yannis Anastasiou, die zo ongeveer weigert aan te geven wat de belangrijkste wedstrijd is die hij ooit gespeeld heeft. ‘Alle wedstrijden zijn voor mij gelijk. Je moet altijd je best doen; je bent immers profvoetballer.’

,,Wij hebben absoluut de kwaliteit om alle competitieduels te winnen", zegt de spits verder. ,,De sfeer in het team is nu goed en we spelen weer mooi voetbal. Tot de winterstop moeten en kunnen we alle competitiewedstrijden winnen. Dan moeten we de vakantieperiode gebruiken om uit te rusten, weer fris in ons hoofd te worden en dan gaan we na de winterstop op jacht naar de eerste plaats. Ik geloof er nog stellig in, dat we dat kunnen halen. "

Lees het volledige interview in de Kick Off Ajax - RBC die zondag te koop is in en rond het stadion.