Menu
Anastasiou wil meer concentratie zien

Anastasiou wil meer concentratie zien

In het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV wordt wekelijks uitgebreid aandacht besteed aan de jeugd van Ajax. Op Ajax.nl leveren twee trainers alvast een voorbeschouwing. Deze week komen B2-trainer Yannis Anastasiou en E2-trainer Joost van Dam aan het woord. Beide elftallen bleven steken op een 1-1 gelijkspel.

Ajax B2 moest een 0-1 achterstand goedmaken tegen de leeftijdgenoten van Excelsior B2. Het duel op de Toekomst was een leerzame, zo concludeerde Yannis Anastasiou in zijn terugblik. Topschutter Zakaria el Aziz nam de gelijkmaker voor zijn rekening. De aanvaller tekende alweer voor zijn negende competitietreffer en 14e doelpunt van het complete seizoen.

,,Ik ben blij met de goede stappen die we ook nu weer hebben gemaakt’’, blikt Anastasiou terug. ,,We kenden een paar goede momenten tegen Excelsior en hebben veel kansen gecreëerd. Toch moet het beter; moeten we nog meer kansen afdwingen. Dat punt heeft ook te maken met de leeftijd van deze jongens. Het moet nóg geconcentreerder; alleen dan dwing je meer af. Er moeten ook betere keuzes gemaakt worden. Het belangrijkste is dat al deze dingen wekelijks beter wordt. Dat moet als de jongens echte profs willen worden. Positief is dat we tegen deze tegenstander weinig hebben weggeven. De 1-1 is een wijze les. Zakaria is onze topscorer. Hij is goed bezig, al miste hij tegen Excelsior ook een aantal kansen.’’

De B2 staat komend weekeinde tegenover FC Volendam B1. In de competitie bezet de B2 een vierde plek. De achterstand op de B1 van FC Groningen bedraagt 12 punten. Het duel met FC Volendam begint om 12:00 uur en wordt gespeeld op de Toekomst. Alle jeugdwedstrijden van de Ajax-elftallen zijn gratis toegankelijk.

Ajax E2 bleef tegen de E1 van UVV steken op een gelijkspel. Ajax E2 bleef tegen de E1 van UVV steken op een gelijkspel.

Ook de Ajacieden uit de E2 moesten zaterdag op de Toekomst een achterstand wegpoetsen. In het oefenduel met UVV keken de Ajax-talenten al na tien minuten tegen een 0-1 achterstand aan. ,,Voor de rust waren we te onrustig aan de bal en lieten we het te veel aankomen op duels. Tegen dit soort oudere tegenstanders, onze opponenten zijn steevast een jaar ouder, kom je dan weinig aan voetbal toe’’, merkte E2-trainer Joost van Dam. De jeugdtrainer zag hoe zijn talenten zich na de tegentreffer herstelden van de matige start. Invaller Ian Beelen kopte hard raak uit een corner.

,,Na de 0-1 hebben we een tandje bijgezet en kwam er steeds meer spirit in de ploeg. We speelden steeds meer op de helft van UVV. De tweede helft was wat dat betreft beter, lieten we de bal ook sneller rond gaan. Die helft creëerden we ook veel kansen. Ik heb toen ook jongens op andere plaatsen kunnen zetten. Daar ben ik tevreden over. Bij de tegenstander raakte de energie gaandeweg de tweede helft steeds meer op. Na de 1-1 van Ian kregen we kansen om tot een overwinning te komen, maar de keeper van UVV haalde er heel veel goede ballen knap uit.’’

De E2 speelt zaterdag tegen Sporting Almere E1. Het duel begint om 09:30 uur en wordt gespeeld op de Toekomst.

Bekijk de samenvattingen van de B2 en E2 dinsdagavond in het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV op Eredivisie Live

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bekijk hier het AEGON Toekomst Journaal van afgelopen week (C1 & C2)