Menu

Ancelotti: 'Ajax blijft hetzelfde voetbal spelen'

AC Milan arriveerde in de loop van dinsdag in Amsterdam. Zoals gebruikelijk een dag voor een wedstrijd in de UEFA Champions League, trainde de bezoekende club in het stadion. Trainer Ancelotti en aanvoerder Maldini stonden even daarvoor de meegereisde Italiaanse pers en de Nederlandse media te woord.

Dé vraag tijdens de korte persconferentie was of Maldini denkt woensdag te kunnen spelen. ,,Ik heb vanochtend voor het eerst sinds twintig dagen met de groep getraind'', aldus mister AC Milan zelf. ,,Ik voel me goed en ben honderd procent fit, dus ik hoop morgen mee te kunnen doen.''

AC Milan heeft, net als Ajax, ook drie punten nodig om zich te kwalificeren voor de tweede ronde. De aanvoerder van Milan sprak de hoop uit die punten woensdagavond al te winnen. ,,Dat kunnen we ons na woensdag concentreren op de competitie.''

Aan trainer Ancelotti werd de vraag gesteld hoe belangrijk hij het acht dat een aantal Ajacieden er woensdagavond wegens blessures en schorsingen, niet bij zal zijn. ,,Ondanks het feit dat Ajax een aantal belangrijke spelers mist, denk ik niet dat zij hun filosofie zullen wijzigen. Ze zullen nog altijd hetzelfde voetbal spelen. Wellicht is het voor hun een kleine aderlating, dat zullen we morgen merken.''

Net als zijn aanvoerder hoopt de trainer woensdag de tweede ronde in de UEFA Champions League al veilig te kunnen stellen. ,,We hebben nog twee wedstrijden te spelen, waar we er een van moeten winnen. In feite hebben we dus twee matchpoints. Ik hoop de eerste morgen al te kunnen verzilveren.''

Ook werd de 'mister', zoals in Italië de trainer vaak wordt aangesproken, gevraagd of hij de wedstrijd van Oranje met de excellerende Sneijder had gezien. ,,Ik heb hem niet zien spelen, maar uit de verhalen die ik erover gehoord heb, is dat maar goed ook. Anders zou ik me zorgen gaan maken'', grapte Ancelotti.

De aanwezigen wisten genoeg en lieten beide Rossoneri naar het trainingsveld gaan.

Het grootste gedeelte van die training bestond uit een partij. Eerst zonder keepers, zodat de bal over de achterlijn gedribbeld diende te worden, en later, toen de keepers warm waren, op een half veld.

De partijen bestonden uit tien spelers elk. Het tempo lag hoog, zonder dat Ancelotti zijn spelers daartoe hoefde aan te sporen. Opvallend echter was een aantal glijpartijtjes op het veld en vooral de slordige passing. Langzamerhand werd de passing iets zorgvuldiger, maar nog steeds werd er door beide partijen veel balverlies geleden.

In de tweede partij, met keepers, wisten Cafu en Seedorf als enigen te scoren. Hun team, met de hesjes, won met 2-0. Die hessen wisselden overigens af en toe van eigenaar. Maar onder andere Inzaghi, Shevchenko, Maldini en Seedorf bleven de hele training bij 'team geel' horen.

Na een dik uur hielden de meeste Milanezen het voor gezien. Maldini liep als eerste het veld af, maar geen teken van pijn of iets dergelijks. De aanvoerder lijkt de test goed te hebben doorstaan en zal naar alle waarschijnlijkheid woensdagavond gewoon spelen. De voorhoedespelers rondden nog wat voorzetten van links en rechts af op doelman Dida en vertrokken na een dik uur ook richting kleedkamer.