Menu

Ancelotti gaat uit van winst

Daags voor de kwartfinale tegen Ajax is er onrust in het Milanese kamp. Zo zou coach Ancelotti zijn spelers voor straf op trainingskamp hebben laten gaan en zou Inzaghi gezegd hebben dat er niet zoveel belang gehecht moest worden aan de return in de kwartfinale. Daarnaast verloor Milan afgelopen weekeinde in de competitie van Empoli. Op de persconferentie dinsdagmiddag op Milanello, wuifde Ancelotti alle kritiek weg. Kritische vragen van de Italiaanse journalisten deed hij af met het antwoord dat hij zich alleen op Ajax wil richten.

In de Italiaanse media wordt gezegd en geschreven dat Milan in een crisis zou zitten. Na de nederlaag tegen Empoli zou de coach zijn spelers op strafkamp hebben gestuurd. Ancelotti wilde er niets van weten. ,,Ik ben op trainingskamp gegaan om het team geconcentreerder te krijgen. Het verlies tegen Empoli heeft geen invloed op ons, niet op fysiek en niet op mentaal vlak. Empoli was vorige week, dat ligt achter ons. Morgen willen we het goed doen en met het team gaat het goed.” Ancelotti vindt het belangrijk om in de Champions League door te gaan, in tegenstelling tot berichten in de Italiaanse media dat Inzaghi niet teveel belang aan het duel wilde hechten. Ancelotti: ,,Het is zeker belangrijk om door te gaan. Sinds een aantal jaren heeft Milan weer kans om door te dringen tot de beste vier van Europa. En dat wil ik morgen bereiken.”

De Italiaanse coach heeft, net als zijn Amsterdamse collega, te maken met een aantal blessures in zijn team. Maldini, zo stond in de Nederlandse kranten, zou met een masker op spelen vanwege een blessure aan zijn neus. Maar omdat de verdediger nog steeds ademhalingsproblemen heeft, trainde hij nog niet met dat kapje. Of hij morgenavond mee kan spelen, is dus onzeker. Ook van Serginho is nog niet duidelijk of hij op tijd speelklaar is. Vanmiddag en morgen wordt bekeken hoe het met hem gaat. Rui Costa en Ambrossini zijn wel fit.

Door de blessures van Seedorf en Pirlo maken de Italianen zich druk om de bezetting op het middenveld van Milan, met name aan de linkerkant. Ancelotti geeft toe dat het linker middenveld een probleem is: ,,Een aantal belangrijke spelers zoals Seedorf en Pirlo ontbreekt, maar ik ben in de overtuiging dat ik toch een sterk middenveld kan opstellen. Of ik met drie of met vier middenvelders ga spelen, maakt niet uit. Redondo is een mogelijkheid om in te zetten, hij is fit. Ik kan ook Rui Costa wat meer vooruit schuiven, achter Shevchenko en Inzaghi, maar dat weet ik nog niet.”

,,Het zal moeilijk worden tegen Ajax, maar ik ben ervan overtuigd dat we bij de laatste vier komen”, meende Ancelotti. ,,Tegen sterke ploegen hebben we nog niet gefaald, ik hoop dat we dat morgen evenmin zullen doen”, zei hij doelend op de recente overwinningen op Juventus en Inter en de nederlaag tegen Empoli. ,,We zullen geduld moeten hebben en proberen op balbezit te spelen om zo de wedstrijd naar onze hand te zetten. Ik denk dat Ajax niet veel anders zal spelen dan gebruikelijk. Is Van der Vaart onzeker voor morgen? Ik heb me niet verdiept in eventuele problemen bij Ajax. Als Van der Vaart niet speelt, is er ongetwijfeld een goede vervanger voor hem. Dat is de kracht van Ajax. Ze hebben veel jonge spelers, ze spelen technisch goed voetbal. Vooral het collectief maakt hen zo goed. Ook zij zullen op balbezit spelen en zoeken naar een opening. Daarom moeten wij orde in de defensie bewaren en snel omschakelen naar de aanval. Ik hoop dat het een mooie wedstrijd wordt, het is tenslotte de kwartfinale van de Champions League”, vond de Italiaanse coach.