Menu
Andere koek als een weekje Qatar

Andere koek als een weekje Qatar

Met de vermoeidheid nog in de benen van de reis vanuit Qatar moest vandaag weer een lange reis, nu per bus afgelegd worden naar FC Emmen. Eerder dit seizoen was Emmen vreselijk afgedroogd voor de beker met 10-0. De wedstrijd bij Ajax hadden ze beter hun huiswerk gedaan en werd het slechts 3-0.

FC Emmen C1 - Ajax C1 (1-3)

De omstandigheden waren verre van ideaal zeker zoals we die de afgelopen week gewend waren. Nu een stormachtige wind en een slecht veld waarop moeizaam te voetballen viel.

Al in de 4e minuut van de wedstrijd kwam Ajax op een 0-1 voorsprong. Een ingestudeerde vrije trap enkele meters buiten het strafschopgebied werd, nadat twee spelers over de bal liepen, door Rayan El Azrak met een stiftbal bij de helemaal vrijstaande Ruben Hoogenhout gelegd. Hij kon op zijn gemak een hoek uitkiezen en liet de Emmen-keeper kansloos.

In de 18e minuut kwam Emmen langszij omdat de Ajax-verdediging de bal niet weg kreeg waardoor de bonkige Emmen spits kon scoren.

Kort na rust een weergaloze actie van Justin Kluivert op de linkerflank waarbij hij drie spelers het nakijken liet. Met een afgemeten niet te missen voorzet over de grond lukte het Donyell Malen toch niet om te scoren. Even later kreeg Emmen een soortgelijke kans maar gelukkig troffen ook zij geen doel.

In de 56e min kwam Ché Nunnely in actie en stelde zichzelf in staat de 1-2 te scoren. Tien minuten later, een counter via Deabeas Owusu. Hij liet de hele Emmen verdediging achter zich en gaf een mooie voorzet op Donyell Malen. Vandaag was echter niet zijn gelukkigste dag want ook nu wist hij niet te scoren.

Met behulp van een fout bij de Emmen-verdediging werd het dankzij razendsnel reageren van Ché Nunnely 1-3. Geen mooie wedstrijd wel drie punten.

FC Emmen C1 - Ajax C1 (1-3)

0-1 (4') Hoogenhout (El Azrak)
1-1 (18')
1-2 (56') Nunnely
1-3 (67') Nunnely

Verslag: Rob Stol