Menu

Anderlecht verslaat Ajax

De jonge Roemeen Chivu, net als in de wedstrijd tegen Tunesië de centrale verdediger, en de ervaren Deen Laudrup speelden sterk in de eerste helft. Het was niet genoeg om het elftal overeind te houden. Binnen een half uur keken de Amsterdammers al tegen een 2-0 achterstand aan.

Foto: Louis van de Vuurst Ajax heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen Anderlecht verloren. De Belgen wonnen in het eigen stadion voor negenduizend toeschouwers met 3-0.

Een jonge Roemeen in het shirt van Anderlecht had de score al na negen minuten geopend: Stoica kon vrij inschieten. Aanvoerder Zetterberg scoorde twintig minuten later. De Griekse invaller Anastasiou bepaalde met zijn eerste balcontact de eindstand: 3-0.

De Ajacieden kregen wel kansjes, maar uitgespeelde mogelijkheden waren er nauwlijks. In de tweede helft probeerden Machlas en Winter tevergeefs de eindstand een beter aanzien te geven. De schotkracht van Knopper werd node gemist. De middenvelder was met een enkelblessure achtergebleven in Amsterdam. Scoreverloop: 9e minuut 1-0: Stoica 29e minuut 2-0: Zetterberg 53e minuut 3-0: Anastasiou Opstelling Ajax: Van den Ban, Vierklau, Van Halst, De Cler, Chivu, Winter (aanvoerder), Van der Gun, Dani, Laudrup, Machlas en Grønkjær. Invallers: Nieuwenburg voor Van Halst, Wamberto voor Van der Gun Opstelling Anderlecht: De Wilde, Scifo, De Boeck, Goor, Koller, Dheedene, Zetterberg (aanvoerder), Stoica, Van Diemen, Crasson en Ekakiaelonga. Invallers: Milosjevic, Soetaers, Sonko, Meert, Anastasiou en Baseggio.