Menu
Anderlecht wil titelprolongatie

Anderlecht wil titelprolongatie

De zevende editie van de ABN AMRO Future Cup wordt van 26 tot en met 28 maart (paasweekend) op sportcomplex de Toekomst gehouden. Het deelnemersveld van het internationale jeugdtoernooi voor B-junioren is weer indrukwekkend. Een korte kennismaking met titelhouder Anderlecht.

Als er een buitenlandse club goed gedijt op de ABN AMRO Future Cup, dan is het Anderlecht wel. De Belgische topclub lijkt in veel opzichten op Ajax: sterk in eigen land, een mooie historie en vooral een een uitstekende jeugdopleiding.

Dat het internationale jeugdtoernooi de opmaat kan vormen tot een mooie profcarrière weten ze ook bij Anderlecht. Onder meer Dennis Praet en Youri Tielemans waren als veelbelovende talenten op de Future Cup actief. Inmiddels zijn het vaste waarden in de hoofdmacht van Anderlecht. Praet werd in 2013 verkozen tot beste speler van de Future Cup.

Prestigieus evenement
Niet alleen voor Ajax, maar ook voor Anderlecht staat het presteren op de Future Cup hoog op de agenda. Verdediger Wout Faes, een lookalike van David Luiz, liet vorig jaar voor de finale tegen Ajax weten dat het internationale toernooi één van de hoogtepunten van het seizoen is. ,,Naar dit toernooi hebben we erg lang uitgekeken. Het is een prestigieus evenement, waarbij we heel graag goed willen presteren.”

Anderlecht is titelhouder op de Future Cup. Vorig jaar maakten de Belgen grote indruk in de groepsfase door tegen Celtic (2-0), Juventus (0-0) en Liverpool (5-0) geen enkel tegendoelpunt toe te staan. Vervolgens toonde Anderlecht zich vooral ijzersterk in het nemen van strafschoppen. Zowel in de halve finale tegen FC Porto (1-1) als in de eindstrijd tegen Ajax (0-0) werd de loterij in het voordeel van de Royal Sporting Club beslecht. In beide wedstrijden schoot Johan Sampaoli de winnende binnen.