Menu
Andersen gelijk met Deense ploeg

Andersen gelijk met Deense ploeg

Denemarken onder 21 speelde donderdagavond een oefenduel met Zweden als voorbereiding op het Europees kampioenschap dat op 17 juni begint. Lucas Andersen maakte deel uit van de selectie en stond in de basis. Tegen Zweden werd het 2-2.

Lucas Andersen was aanvankelijk buiten de EK-selectie gevallen, maar omdat de bondscoach van de A-selectie Morten Olsen een groot aantal spelers van O21 bij zijn groep haalde, mocht de Ajacied bij het beloftenteam blijven. Prompt kreeg hij in het oefenduel met Zweden een basisplaats, omdat een 'vaste' basisspeler geblesseerd was. Maar lang kon hij daar niet van genieten. Na 26 minuten werd hij al naar de kant gehaald. Toen speelde Denemarken al met tien man na een vlotte rode kaart voor verdediger Patrick Banggaard. Zweden kreeg ook een strafschop die door John Guidetti werd benut. Nicolai Brock-Madsen maakte echter drie minuten later gelijk en zorgde in de 66e minuut voor de Deense voorsprong. In de slotfase maakte Zweden gelijk.

Denemarken onder 21 speelt op 17 juni hun eerste wedstrijd op het EK tegen Tsjechiƫ. Ajacied Viktor Fischer behoort tot de EK-selectie. Of dat ook voor Andersen geldt, hangt af van de ernst van de blessures van twee reeds geselecteerde landgenoten.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst