Menu
Andersen valt uit, Milik scoort

Andersen valt uit, Milik scoort

Lucas Andersen kende dinsdag geen gelukkig interlanddebuut voor Denemarken. In het vriendschappelijke duel met Roemenië kreeg de Ajacied na een half uur een flinke tik in zijn gezicht, waarna hij naar het ziekenhuis werd afgevoerd voor nader onderzoek. Arek Milik beleefde een mooiere interlandavond. De spits scoorde opnieuw voor Polen, dat 2-2 gelijkspeelde tegen Zwitserland.

Denemarken, waar Nicolai Boilesen net als Andersen een basisplaats had, verloor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Roemenië met 2-0. Lasse Schöne was niet van de partij bij Denemarken. Hij keerde eerder terug naar Nederland in verband met knieklachten.

Arek Milik kwam bij tijdens het vriendschappelijke duel Polen - Zwitserland alleen de tweede helft in actie. Hij bewees opnieuw in vorm te zijn door met een vrije trap de 2-1 voor zijn rekening te nemen. Na een rode kaart voor Polen eindigde het duel uiteindelijk nog wel in 2-2. Milik scoorde afgelopen vrijdag ook al tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië.

Ook Finland slaagde er dinsdag niet in een een vriendschappelijke zege te boeken. Uit bij Slowakije werd met 2-1 verloren, Niklas Moisander deed de hele wedstrijd mee.

Met Ajacieden Damon Mirani, Damian van Bruggen en Riechedly Bazoer in de basis won Oranje o/19 dinsdag een vriendschappelijke interland tegen België met 3-1. Mirani tekende voor de tweede treffer van Oranje, Van Bruggen miste een penalty bij een 1-1-stand.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst