Menu
Andersen: 'Weer een droom die uitkomt'

Andersen: 'Weer een droom die uitkomt'

Vele clubs dongen naar de gunsten van de Deen Lucas Andersen. Maar hij koos voor Ajax. De speler uit Aalborg zal zich, met zoveel landgenoten om zich heen, als een vis in het water voelen. De aanvaller is verheugd met zijn nieuwe club. ,,Het kan niet beter. Ajax is een grote club en ik hoor er veel goeds over."

De voornaamste informatiebron over Ajax, was Viktor Fischer. Het andere grote Deense talent is namelijk een zeer goede bekende van de nieuwste Ajax-Deen. ,,Ik ken Viktor al heel lang. We speelden altijd samen in de onder 16, onder 19 en nu in onder 21. Dat hij bij Ajax zit en nog zoveel andere Denen maakt het voor mij een stuk makkelijker om hier te wennen."

Dat hij zich straks in Ajax-shirt mag hullen, maakt de geboren Aalborger blij. ,,Ik weet dat Ajax de jeugd veel kansen geeft. Mede daarom wilde ik naar Ajax. Mijn eerste indruk van vandaag is dat Ajax een zeer grote club is, met een prachtig stadion en een heel groot trainingscomplex. Dat ik hier nu ben, is weer droom die uitkomt", aldus Andersen, die al op zijn tiende bij Aalborg terecht kwam en als zestienjarige, de jongste ooit bij Aalborg, zijn debuut maakte in het eerste. ,,Dat debuut was voor mij de eerste droom die uitkwam. Ik speelde opeens met voetballers tegen wie ik altijd had opgekeken."

Frank de Boer leidt Lucas Andersen rond op de Toekomst. Frank de Boer leidt Lucas Andersen rond op de Toekomst.

Het talent dat altijd de jongste in zijn team was, bleef verbazen en beleefde deze week alsof hij in een achtbaan zat. Dit seizoen speelde hij zeven duels voor Aalborg, waarin hij drie keer scoorde. In totaal heeft hij al 41 wedstrijden bij Aalborg 1 achter zijn naam staan. Zijn kwaliteiten kan hij, hoe bescheiden hij ook overkomt, duidelijk uiteen zetten: ,,Ik ben technisch sterk, zie het spel goed, en heb veel snelheid aan de bal. Ik ben een aanvallende speler. Dat zal ik hier op de trainingen en in wedstrijden laten zien."

Tekst; Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst