Menu

Andre Bergdolmo: ''Daar de nul houden, hier het afmaken''

De zon breekt door voor Andre Bergdolmo. Net 30 jaar, zaterdag geworden, en momenteel een zekerheidje in de Ajax-verdediging. En elke dag voelt hij zich sterker en elke dag groeit het zelfvertrouwen. En dat komt mooi uit zo voor de Europese ontmoeting met Kopenhagen.

,,We hebben nu zeven keer gewonnen en een keer gelijk gespeeld", zegt de Noor in verrassend goed Nederlands. ,,Daardoor is het zelfvertrouwen beter dan ooit. Per dag groeit het zelfvertrouwen en per wedstrijd worden we sterker. Ook de samenwerking met Cristian Chivu gaat elke keer beter."

Het is Chivu die in de wedstrijden naar voren mag en Bergdolmo die als slot op de deur achter zijn verdediging blijft spelen. ,,Ik hoef niet zo nodig naar voren", zegt Bergdolmo. ,,Laat mij maar achterin staan. Cris moet de vrije man zijn bij Ajax. Ik ga alleen naar voren bij corners en probeer zo aan een doelpunt te komen."

Maar Andre heeft nog nimmer gescoord in Ajax-dienst. Maar dat kan snel veranderen. ,,Ik ben nu de eerste die de penalty's mag nemen. Ja, Cris nam 'm tegen NEC, maar dat kwam omdat ik niet speelde vanwege mijn nek. Ik heb veel geoefend en neem er elke training een paar op Fred. In het hele seizoen heb ik maar een of twee keer gemist."

Terug naar de Europa Cup. Kopenhagen. De Scandinaviër kent de ploeg niet. ,,Ik kende alleen die jongen die vorig jaar met hartproblemen op de training in elkaar stortte. Dat was een Noor. Verder ken ik geen spelers. Ook in het stadion ben ik nooit geweest, maar ik weet dat het Parken heet en ik verwacht dat er heel veel toeschouwers zitten."

En over de Denen. ,,Ik denk dat ik veel te doen krijg in de wedstrijd, want ze zullen veel druk gaan zetten. Veel pressie spelen. Maar we moeten proberen de nul te houden en het dan hier in de Arena afmaken."