Menu

Andre Bergdølmo gaat vooral relaxen

Als vice-captain van Ajax heeft André Bergdølmo een druk jaar achter de rug. Hij is een van de Ajacieden die alleen al in het nieuwe seizoen bijna dertig maal het Ajax-shirt om zijn schouders droeg. De verdediger keert voor even terug naar Noorwegen om daar de feestdagen door te brengen.

Hoe vier je Kerst en/of Oud en Nieuw?
,,De feestdagen breng ik door in Noorwegen. Ik woon in Sørumsand, vlakbij Oslo. Dan vier ik Kerst en Oud & Nieuw met mijn vrouw, twee kinderen, zus en moeder. Gewoon lekker relaxen. Op Kerstavond hebben we een familie-etentje. Om vijf uur drinken we een bakje koffie en gaan we de cadeautjes uitpakken. Op Eerste Kerstdag brunchen we met de familie. De Kerstdagen zelf breng ik trouwens ook door met mijn vrienden.”

Wat was voor jou het belangrijkste in 2002, sportief en privé?
,,Ik heb eens even zitten tellen en volgens mij hebben we in 2002 toch aardig wat prijzen gepakt. Het Amsterdam Tournament, de Supercup, de beker, de landstitel en we hebben ons weten te kwalificeren voor de tweede ronde van de Champions League.”
Voor mij was het een seizoen met ups en downs. In het begin stond ik er vier wedstrijden naast. Dat was gewoon een waarschuwing van de trainer. Ik moest scherper worden. Tegen Rosenborg stond ik er weer in en sindsdien gaat het eigenlijk iedere wedstrijd beter.”

Wat zijn je verwachtingen voor 2003?
,,We gaan zeker een prijs pakken. We zijn als team ook sterker dan PSV. In de thuiswedstrijd leken we vermoeid maar ik kan niet precies aangeven waar dat nou aan lag. Maar je kwalificeert je niet voor de Champions League tegen PSV. Je moet het tegen de andere teams laten zien. PSV verspeelt ook nog wel punten.”

Met wie zou je graag champagne willen drinken?
,,Natuurlijk met mijn vrouw. Ik heb haar nu al een week niet gezien. Als ik een bekend persoon moet kiezen, dan wil ik wel een glaasje met de koning van Noorwegen drinken. Ik heb hem twee keer heel kort gesproken maar nooit echt privé.”