Menu

André Bergdølmo naar Borussia Dortmund

Ajax en Borussia Dortmund hebben overeenstemming bereikt over de onmiddellijke transfer van André Bergdølmo. Met de Bundesligaclub heeft de Noorse international zelf inmiddels ook een akkoord bereikt. Over de financiële condities van de overgang doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Ajax' algemeen directeur Arie van Eijden gunt Bergdølmo zijn overstap naar de Bundesliga. Van Eijden: "Ajax heeft meegewerkt aan de overgang van André. Op zijn positie was de concurrentie binnen Ajax zwaar en voor André was een transfer de beste oplossing. André was voor Ajax altijd een correcte en goeie vent. De club gunt het hem dan ook van harte dat hij nu in de Bundesliga aan de slag kan."

André Bergdølmo kwam in 2000 via Rosenborg BK bij Ajax. In de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard op 22 augustus van dat jaar maakte hij zijn debuut. Met Ajax won Bergdølmo in 2002 het landskampioenschap, de Amstel Cup en de Johan Cruijff Schaal. Door die prestaties werd hij in Noorwegen uitgeroepen tot speler van het Jaar.

Bergdølmo toonde zich bij Ajax een specialist in het benutten van penalty's. De benutte strafschop in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 3 maart 2002 was het 5000ste officiële doelpunt van Ajax sinds de invoering van de Eredivisie in het seizoen 1956-1957.

André Bergdølmo maakte bij Ajax 6 doelpunten in 66 competitiewedstrijden. In totaal kwam hij voor Ajax uit in 90 officiële wedstrijden, waarin 10 keer scoorde. Als Noorse international scoorde hij nog nooit, maar hij heeft inmiddels wel al 48 interlands op zijn naam staan.

Borussia Dortmund opende het seizoen in de Bundesliga afgelopen weekeinde met een 2-2 gelijkspel bij Schalke 04. Vorig seizoen eindigde Dortmund als derde. De club komt net als Ajax uit in de derde voorronde van de UEFA Champions League.