Menu
Andre Onana per direct naar Ajax

Andre Onana per direct naar Ajax

Ajax en FC Barcelona hebben overeenstemming bereikt over de directe overgang van Andre Onana. Op 3 januari jongstleden maakte Ajax reeds bekend dat de doelman per 1 juli 2015 de overstap zou maken. Het talent tekende vandaag een contract dat per direct ingaat en loopt tot en met 30 juni 2018. De overeenkomst met zijn huidige club FC Barcelona liep nog tot 30 juni 2015.

Onana werd op 2 april 1996 geboren in Nkol Ngok (Kameroen). Hij speelde sinds 2010 in de jeugdopleiding van FC Barcelona. Dit seizoen kwam Onana uit voor het elftal onder 19 jaar van FC Barcelona.

Andre Onana tekende vandaag een contract dat per direct in gaat en loopt tot en met 30 juni 2018. Bij de ondertekening waren de Ajax-directeuren Marc Overmars en Michael Kinsbergen present. Andre Onana tekende vandaag een contract dat per direct in gaat en loopt tot en met 30 juni 2018. Bij de ondertekening waren de Ajax-directeuren Marc Overmars en Michael Kinsbergen present.

,,Ik ben erg blij dat ik de stap naar Ajax heb gemaakt'', reageert Onana na de ondertekening van zijn contract. ,,Er waren aardig wat clubs geïnteresseerd maar ik hoefde hier eerlijk gezegd niet lang over na te denken. Toen Ajax interesse toonde was het voor mij eigenlijk meteen duidelijk dat ik naar deze club wilde. De voetbalfilosofie spreekt mij enorm aan en het feit dat de jeugd bij Ajax een kans krijgt, was voor mij ook een belangrijk punt. Ik heb er dan ook enorm veel zin in om te beginnen.''

Ook Ajax' directeur voetbalzaken Marc Overmars toonde zich content met de nieuw aangetrokken doelman: ,,Andre is een zeer talentvolle keeper die in de toekomst kan gaan strijden om de opvolging van Jasper Cillessen. Hij kan samen met de keeperstalenten die we op dit moment al hebben rondlopen, de concurrentie aangaan voor die positie. Vanwege de vele blessures is het een prettige bijkomstigheid dat hij nu per direct de overstap maakt.''

Tekst en foto's: Ajax.nl