Menu
André Ooijer kondigt afscheid aan

André Ooijer kondigt afscheid aan

André Ooijer heeft laten weten aan het einde van dit seizoen te stoppen met voetballen. De verdediger (37) heeft een aflopend contract bij Ajax.

,,Voetballen is het mooiste dat er is en ik heb het hier bij Ajax ontzettend naar mijn zin", zegt Ooijer. ,,De afgelopen maanden heb ik echter al diverse malen laten doorschemeren dat ik het idee had dat ik het niet nog een seizoen zou kunnen opbrengen. Mijn rol is de afgelopen jaren natuurlijk ook veranderd. Ik heb vorige week ‘een bakkie gedaan’ met de trainer en hem verteld hoe ik erover dacht. Ik wilde dit weekend nog met wat mensen praten en zelf nogmaals goed nadenken over de beslissing, die ik hem uiteindelijk vanochtend heb meegedeeld.”

Trainer Frank de Boer reageerde vol begrip: ,,Het was geen verrassing voor ons, want ik spreek André regelmatig en ook al had hij de knoop nog niet helemaal doorgehakt, hij neigde al wel enige tijd naar stoppen. Het is een optelsom van onder andere zijn leeftijd en zijn positie bij Ajax. We hielden dus ook niet echt rekening met hem voor volgend seizoen, al zullen we hem zeker missen. André is belangrijk voor de ploeg, maar ook voor de technische staf. Omdat hij wat mij betreft de aanvoerder van de kleedkamer is. Maar met zo’n benaming doe ik hem tekort, want de afgelopen weken hebben weer aangetoond dat hij ook op het veld van waarde is voor Ajax.”

André Ooijer stopt aan het einde van het seizoen. André Ooijer stopt aan het einde van het seizoen.

De geboren Amsterdammer Ooijer voegt toe: ,,Ik ben er trots op dat ik bij de club waar het voor mij begonnen is, ook afscheid kan nemen. Maar ik heb nu geen zin om al te gaan terugblikken. Want de komende negen wedstrijden zijn heel belangrijk voor Ajax en ik wil natuurlijk op een fantastische manier afscheid nemen van het voetballen. En die kans is er. Ik blijf er alles aan doen om mijn steentje bij te dragen. Terugkijken doe ik op een ander moment.”

Ooijer doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij voor FC Volendam, Roda JC, PSV, het Engelse Blackburn Rovers en opnieuw PSV speelde. De verdediger maakte op 21 augustus 2010 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax in de competitiewedstrijd Ajax - Roda JC (3-0).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst