Menu

Andy van der Meyde: 'Ajax zal altijd mijn club blijven'

Zijn telefoon gaat om de haverklap af wanneer we Andy van der Meyde op het Arena-dek voor de laatste keer spreken. Familie en vrienden willen hem allemaal als eerste feliciteren met zijn transfer naar Internazionale. ,,Het is een heel raar gevoel. Aan de ene kant vind ik het zonde dat ik weg ga. Maar als je zo'n kans krijgt dan moet je die pakken."

Na Cristian Chivu is Andy van der Meyde de tweede Ajax-speler die naar Italiƫ vertrekt. De rechtsbuiten speelde wel langer voor de club. Van der Meyde debuteerde al op 1 november 1997 in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. Nadat hij in het seizoen 1999-2000 op huurbasis voor FC Twente uitkwam, groeide Van der Meyde de daaropvolgende jaren uit tot een vaste kracht voor Ajax en Ronald Koeman. ,,Ik heb veel aan hem te danken. Hij heeft me beter gemaakt. Onder zijn leiding ben ik uitgegroeid tot de voetballer die ik wil zijn", vertelt Van der Meyde.

Morgen of zaterdag zal Van der Meyde in Milaan worden gepresenteerd aan de pers. ,,Ik weet absoluut niet wat me dan daar allemaal te wachten staat. Het enige wat ik op dit moment wel weet is dat ik die gasten in de kleedkamer hier zal missen. De warmte binnen de club zal me verder het meeste bijblijven. Het is heel dubbel. Een droom die uitkomt, maar ook zonde dat ik weg ga", is de laatste overpeinzing voordat hij weg rijdt.