Menu
Anita en De Jong fit voor Excelsior

Anita en De Jong fit voor Excelsior

Ajax reist zondag af naar Rotterdam voor de competitiewedstrijd tegen Excelsior. De ploeg van de - voor dit duel - geschorste trainer Alex Pastoor vergaarde in de vorige negen duels tien punten.

Excelsior behaalde zijn laatste punten in de competitie op 11 september; in de thuiswedstrijd tegen Heracles. Van de tien behaalde punten werden er negen op het eigen Woudestein veroverd en eentje in Alkmaar. Feyenoord, NEC en dus Heracles gingen in Rotterdam zonder punten weg; De laatste twee bezoekers van Woudestein, Vitesse en Roda JC, slaagden er wel in met de overwinning huiswaarts te keren.

Nu is Ajax aan de beurt op het kunstgras van Excelsior. ,,We hebben in onze voorbereiding niet op kunstgras getraind", vertelde Jol vrijdag tijdens het persmoment op de Toekomst. ,,Trainen op kunstgras vind ik een risico, want straks vallen er spelers uit."

Dat wil Jol uiteraard voorkomen, ook omdat hij net weer kan beschikken over Siem de Jong en Vurnon Anita. ,,Zij zijn fit en gaan mee naar Rotterdam. Ook Jan Vertonghen is denk ik geen probleem. Hij kreeg dinsdag tegen Auxerre een tik bij zijn heup, maar ik verwacht dat hij inzetbaar is. De keuze voor Alderweireld of Ooijer heb ik wel gemaakt, maar wie speelt, horen jullie een uur voor de wedstrijd wel. Toby is niet minder dan vorig seizoen, maar als je ook Ooijer en Oleguer hebt, ben je - gezien het aantal tegendoelpunten tegen Vitesse, Groningen en Utrecht - wel geneigd iets anders te doen."

Nicolas Lodeiro speelde afgelopen maandag met de Beloften een helft tegen Jong PSV, en zit nog niet bij de selectie voor zondag. ,,Hij was zelfs één van de beteren op het veld. Maar hij moet eerst een volledige wedstrijd spelen. Hetzelfde geldt voor Atouba. Hij zal toch een keer moeten beginnen. Maar er zit nog een verschil in kracht tussen links en rechts en dat moet eerst weg zijn."

Wat vindt Jol van de opponent van zondag? ,,De wedstrijden die ze winnen hebben ze thuis gewonnen. Excelsior heeft een mobiel elftal. Ze hebben kwaliteiten, spelen gegroepeerd om er snel uit te komen met een spits die loert op de counter."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst