Menu
Anita en Goossens even bij Oranje

Anita en Goossens even bij Oranje

Zo sta je met Jong Ajax tegenover Jong Cambuur Leeuwarden, en zo vertoef je in het eervolle gezelschap van het ‘grote’ Nederlands elftal. Vurnon Anita en John Goossens trainden vandaag mee met de selectie van bondscoach Marco van Basten.

De Amsterdam ArenA, rond de klok van elf uur. De geselecteerden voor de vriendschappelijke interland tegen Engeland (woensdag) betreden de Amsterdamse grasmat. Het stadiondak is gesloten. Op de gebruikelijke voetbalvolgers na zijn alleen de ‘toevallige’ deelnemers aan een rondleiding getuige van deze ingelaste training van Oranje. De kolossale beelschermen heten de gasten welkom in de ArenA. De oranje gloed kleurt uitstekend bij de oranje hesjes die sommige internationals dragen.

Bondscoach Marco van Basten legt Urby Emanuelson uit wat hij van hem verwacht. Bondscoach Marco van Basten legt Urby Emanuelson uit wat hij van hem verwacht.

Klaas Jan Huntelaar, Urby Emanuelson, Hedwiges Maduro en Maarten Stekelenburg zijn als A-international in vertrouwd gezelschap. De geselecteerde Ajacieden hebben ook vertrouwde grond onder de kicksen. Het zijn vooral Vurnon Anita en John Goossens die de aandacht trekken. De Jong Ajacieden completeren de selectie en maken zo een partij over het hele veld mogelijk.

Clarence Seedorf stuit op Klaas Jan Huntelaar. De speler van AC Milan verstuurt een breedtepass. Clarence Seedorf stuit op Klaas Jan Huntelaar. De speler van AC Milan verstuurt een breedtepass.

De avond ervoor speelde Anita nog een hele bekerwedstrijd tegen Jong Cambuur Leeuwarden. Vanuit de dug-out zag Goossens de ploeg van trainer Aron Winter met 3-1 winnen. Een halve dag later trainen de jonge Ajacieden mee met het ‘grote’ Oranje. Bondscoach Van Basten heeft het duo ‘geselecteerd’ op positie. Voor de grote partij kon de keuzeheer nog wel een linkeraanvaller en een centrale middenvelder gebruiken. Eenmalig, dat dan weer wel. Anita heeft als controlerende middenvelder de taak om Denny Landzaat in bedwang te houden. Goossens is als (hangende) linksbuiten geposteerd. Hij vindt niemand minder dan rechtsback Khalid Boulahrouz op zijn pad.

Hedwiges Maduro duelleert met Arjen Robben. Hedwiges Maduro duelleert met Arjen Robben.

Als de oefensessie op zijn einde loopt, werken de internationals nog wat af op doel. Stekelenburg en Henk Timmer krijgen enkele kanonskogels om de oren. Ook Anita en Goossens laten zich bij deze oefening flink gelden. De Ajacieden tonen branie tijdens hun kennismaking met het grote Nederlands elftal. Hoe kan het ook anders, in zo’n vertrouwd stadion en met zo veel goede spelers om je heen?

Maarten Stekelenburg keerde deze week terug in de selectie van Oranje. Maarten Stekelenburg keerde deze week terug in de selectie van Oranje.
Moe maar voldaan en een mooie ervaring rijker. John Goossens en Vurnon Anita stappen tevreden van het veld. Moe maar voldaan en een mooie ervaring rijker. John Goossens en Vurnon Anita stappen tevreden van het veld.